LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
248 INŽENJERA I INŽENJERKI

FOTO: Održana promocija studenata splitskog FGAG-a u srcu splitskog Kampusa

248 inženjera i inženjerki pristustovali su promociji koju je dekan splitskog FGAG-a, izv. prof. dr. sc. Nikša Jajac, opisao kao drugačiju i impresivnu.

248 inženjera i inženjerki pristustovali su promociji koju je dekan splitskog FGAG-a, izv. prof. dr. sc. Nikša Jajac, opisao kao drugačiju i impresivnu.

Za studente splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u subotu, 26. lipnja, na otvorenom, na platou Sveučilišne knjižnice, održana je svečana promocija. Akademski i stručni naziv dodijeljen je 248 inženjera i inženjerki sa studija građevinarstva, arhitekture i urbanizma, geodezije i geoinformatike.

Dekan splitskog FGAG-a, izv. prof. dr. sc. Nikša Jajac, objasnio je za Slobodnu Dalmaciju da je ova promocija, za razliku od dosadašnjih, bila drugačija i impresivna. Prošle godine promocija se nije održala.

– Ovakvih događaja svima nam je falilo, kako studentima tako i nastavnicima. Prošle godine promociju nije bilo moguće održati, ali kao što vidite nije korona donijela samo loše stvari. Potaknula je ljude na razmišljanje, a inženjeri kao inženjeri, tako smo „inženjali“ nešto novo i drugačije. 

Duje Pavić jedan je od najuspješnijih studenata, dobitnik rektorove i dekanove nagrade. Novopečeni magistar inženjer građevinarstva u ime je svojih kolega od dekana zatražio dodjelu akademskih naziva. 

– Bila mi je čast predstavljati sve kolegice i kolege na ovom događaju, a posebno mi je bilo drago vidjeti nas sve na jednom mjestu. rekao je student Pavić.

Dekan je svima poželio sreću i rekao da se nada kako će biti vrijedni i časni ljudi, što su i sami na promociji prisegnuli. Obitelj i prijatelji promoviranih studenata promociju su mogli pratiti online, a snimku je moguće pogledati na Facebook stranici FGAG-a.
FOTO: FAKULTET GRAĐEVINARSTVA, ARHITEKTURE I GEODEZIJE