LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Riječki studentski festival

FOTO: Let 3, Minea, I. Bee i Vojko V. zagrijali trsatski Kampus – Počeo je koncertni dio Student Day Festivala

Koncertni program nastavlja se i večeras, a tijekom dana posjetitelje očekuju predstavljanje studentskih udruga i radionice.

Koncertni program nastavlja se i večeras, a tijekom dana posjetitelje očekuju predstavljanje studentskih udruga i radionice.

Kako to da je golub Dinko u šumici sreo vrapce i komarce – mogao bi tako glasiti rezime prve glazbene večeri Student Day Festivala na kojoj je neodoljiva mješavina stilova oduševila više od dvije tisuće posjetitelja na trsatskom Kampusu. Pod velikim šatorom na prostoru bivšeg kluba Tenk, sinoć je krenuo koncertni program 11. SDF-a, koji je otvoren niskom hitova hrvatske pop i dance scene devedesetih. Iako brojni članovi publike nisu niti bili rođeni kada su Minea i I. Bee žarile i palile domaćim top ljestvicama, to ih nije spriječilo da ih sve snage pjevaju stihove pjesama kao što su Good Boy, Rano, Vrapci i komarci, Šumica, Cigareta, Godinama...

Povratak koncertima uživo pred velikim brojem ljudi djelovao je blagotvorno i na izvođače i na publiku, što je najviše do izražaja došlo tijekom a capella izvedbe refrena popularnog Djeteta u vremenu grupe Let 3, što je u savršenoj izvedbi ujedinila dvije tisuće grla. Mrle, Prlja i društvo kumova riječke rock scene otprašili su nadahnuti set, popraćen energičnim scenskim nastupom tijekom kojeg je doslovno letjelo perje.

Prvu koncertnu večer zaključio je dragi gost riječkih studenata Vojko V. koji je povezao svoje nove i stare hitove. Koncertni program Student Day Festivala nastavlja se i večeras. Vrata se otvaraju u 19 sati, a nastupaju Z++, Zabranjeno pušenje, whoo see i Vanillaz.

Ulaz je besplatan uz covid potvrdu ili negativan test, a testiranje po cijeli od 40 kuna provode djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Uz glazbeni program, Student Day Festival tijekom čitavog tjedna donosi i zabavne, edukativne, sportske i kulturne sadržaje, pa je tako jučer održana International Dinner Night na kojoj su studenti na međunarodnoj razmjeni predstavili svoje lokalne specijalitete. Danas se u holu Zgrade sveučilišnih odjela od 11 sati predstavljaju studentske udruge, a od 15 sati počinje radionica izrade prirodne kozmetike na istom mjestu. Sutra je sportski dan, pa će okupljeni timovi pokazati svoje vještine u nogometu i košarci, a svi zainteresirani mogu se pridružiti fitness treningu koji vode treneri riječkog Centra Active.

Festival organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RIKUP uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Sveučilišta u Rijeci. Glavni je sponzor Karlovačka pivovara, pokrovitelji su Erste banka i JGL, a medijski partneri Torpedo Media i Laganini FM te studentski portal Kišobran.

Dio atmosfere s jučerašnjih koncerata pogledajte u fotogaleriji

FOTO: IVOR MAŽAR