LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Atrij znanja

FOTO: Pogledajte novouređene prostore karlovačkog veleučilišta

Završen je projekt „Atrij znanja” na Veleučilištu u Karlovcu, a zahvaljujući manifestaciji „Proljeće u Karlovcu” i vi možete uživo vidjeti njegov ishod.

Završen je projekt „Atrij znanja” na Veleučilištu u Karlovcu, a zahvaljujući manifestaciji „Proljeće u Karlovcu” i vi možete uživo vidjeti njegov ishod.

Na Veleučilištu u Karlovcu završen je projekt Atrij znanja vrijedan 39,051.385 kuna kojemu je svrha bila poboljšati kapacitet za istraživanje, razvoj i inovacije u području prehrambene tehnologije s naglaskom na smjer pivarstva.

U sklopu projekta, kako stoji u službenoj objavi, rekonstruirana je zgrada Veleučilišta te su odrađeni adaptacija i proširenje minipivovare, uređenje novoga kemijskog, mikrobiološkog i senzornog laboratorija, natkrivanje atrija i uređenje potkrovlja s knjižnicom, energetska ovojnica i nova stolarija te uređenje unutrašnjosti atrija s interpretacijskim centrom.

Na svečanom otvaranju krajem ožujka prisustvovali su izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Ivica Poljičak, državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, ravnateljica Uprave za strateško planiranje, digitalizaciju i EU fondove u Ministarstvu turizma i sporta Natalija Havidić, predstavnici gospodarskog, znanstvenog i obrazovnog sektora. Atrij su naknadno posjetili i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

Atrij možete posjetiti i vi u svibnju u sklopu dana otvorenih vrata Veleučilišta, točnije, u okviru manifestacije Proljeće u Karlovcu u suorganizaciji Veleučilišta i Turističke zajednice grada Karlovca. Stručno vođenje održat će se 8. i 22. svibnja u 11 i 12 sati, a obuhvaća sljedeće:
  • interaktivni edukacijski skupovi na temu pivarstva
  • razgled pivarskog praktikuma
  • razgled veleučilišne pivovare i laboratorija
  • razgled kabineta trofeistike i knjižnice Veleučilišta.
S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, potrebno je poslati prijavu na poveznici.
FOTO: MZO