LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodno studentsko natjecanje

Formula Student Alpe Adria: nikad više timova, atrakcija za gledatelje i oktanskih uzbuđenja

Hrvatsku predvode tri tima sa Sveučilišta u Splitu, Rijeci i Zagrebu. Pored dinamičkih disciplina, gledatelji će imati priliku sudjelovati u raznim predavanjima, demonstracijama i simulacijama.

Hrvatsku predvode tri tima sa Sveučilišta u Splitu, Rijeci i Zagrebu. Pored dinamičkih disciplina, gledatelji će imati priliku sudjelovati u raznim predavanjima, demonstracijama i simulacijama.

Stotine mladih inženjera i znanstvenika uputilo se prema Hrvatskoj. Počinje ovogodišnje izdanje Formule Student Alpe Adria. Od 20. do 25. kolovoza staza Bugatti Rimac domaćin je jednog od najuzbudljivijih događaja u regiji. Ulaz je besplatan za sve gledatelje. Ljubitelji Formula itekako će uživati u tom oktansku spektaklu jer će na poligonu biti jurilice koje već danas predstavljaju budućnost autoindustrije.
 

„Dolazi nam 1500 najkvalitetnijih mladih inovatora iz cijelog svijeta. Ove godine je izniman interes za naš događaj. Vjerujem da će to postati standard za iduće godine. Pozivam sve da posjete događaj i sve atraktivnosti koje ih očekuju na stazi!” – izjavio je Tibor Kezelj, predsjednik Udruge FSAA.

 
Taj spektakularni događaj okuplja najbolje timove i bolide iz cijelog svijeta koji će se natjecati u EV (Electric Vehicle) i CV (Combustion Vehicle) kategorijama. Ove godine sudjelovanje je izborilo 60 timova od čak 280 prijavljenih. Hrvatsku predvode tri tima sa Sveučilišta u Splitu, Rijeci i Zagrebu.
 

„Dinamičke discipline počinju 22. kolovoza, početak je skidpada, autocross to se proteže i na 23. kolovoza. U subotu i nedjelju nas očekuju najzahtjevnije discipline, a to su autocross i utrka izdržljivosti. Pozivamo sve da na Mičevcu iz prve ruke vide jedno ovakvo svjetsko natjecanje na kojem se natječu najkvalitetniji studenti svih Sveučilišta Europe i svijeta!” – najavio je Matija Momčilović, dopredsjednik Udruge FSAA.

 
Grad Velika Gorica, Turistička zajednica grada, kao i brojni partneri pripremili su brojna iznenađenja za gledatelje. Doživjet ćete adrenalinsku akciju uživo dok timovi testiraju svoje vrhunski dizajnirane formule kroz dinamične discipline poput ubrzanja, skidpada, autocrossa i izdržljivosti. Svaka utrka obećaje vrhunsku zabavu i napetost koja će vas držati na rubu sjedala.
 

„Suradnja s Formulom Student Alpe Adria se širi pretvarajući ovaj događaj u platformu preko koje svi velikogorički studenti i srednjoškolci imaju pristup inovativnim idejama vezanima uz znanost i tehnologiju. Tako ove godine studenti Veleučilišta Velika Gorica mogu odraditi praksu na FSAA i prikupiti ECTS bodove. Surađujemo s organizatorima kako bi sve prošlo na najvišoj mogućoj razini, a Grad će i ubuduće davati podršku ovakvim događajima koji doprinose razvoju znanosti, obrazovanja i tehnologije u našoj zajednici.” – istaknuo je gradonačelnik grada Velike Gorice Krešimir Ačkar.

 
Na ovogodišnjoj FSAA vidjet ćemo vrhunska inženjerska rješenja i najnovija tehnološka dostignuća u automobilskoj industriji. Ovi studenti ne samo da su budući lideri industrije nego donose i inovacije koje će oblikovati budućnost automobila.

FSB Racing Team osvojio prvo mjesto na Formula Student natjecanju u Poljskoj


 

„Velika Gorica ove će godine ugostiti više od 1500 studenata sudionika ovog prestižnog natjecanja. Gradonačelnik Ačkar je inicirao povezivanje srednjih škola i Veleučilišta s Udrugom FSAA. Radi se na cjelogodišnjoj suradnji ovih mladih ljudi i naših velikogoričkih srednjoškolaca i studenata. Naš je grad otvoren za sve visokotehnološke projekte!” – izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice Maja Toth.

 
Pored dinamičkih disciplina, gledatelji će imati priliku sudjelovati u raznim predavanjima, demonstracijama i simulacijama. Upoznaj inženjere, dizajnere i stručnjake iz industrije te naučiti više o svijetu trkaćih automobila i napredne tehnologije. Ovogodišnji događaj nudi nešto za sve uzraste, a tu su i edukativni štandovi te zabavne zone za djecu.
 
Formula Student Alpe Adria međunarodno je studentsko natjecanje na kojem mladi inženjeri imaju priliku dizajnirati, konstruirati, testirati i utrkivati se s vlastitim prototipovima trkaćih bolida. Natjecanje se održava uz podršku Grada Velike Gorice, Turističke zajednice Grada Velika Gorica i Zagrebačke županije. Za besplatne ulaznice možete se registrirati preko poveznice.
IZVOR: FORMULA STUDENT ALPE ADRIA, PR
FOTO: FORMULA STUDENT ALPE ADRIA, PR