LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PREDAVANJE O TEHNOLOGIJI

FOI organizira 35. međunarodnu znanstvenu konferenciju CECIIS 2024

Od 18. do 20. rujna 2024., Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu bit će domaćin 35. CECIIS konferencije o cyber-fizičkim i ugrađenim sustavima, uz predavanja, panel-diskusije i mnoge prateće događaje, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske.

Od 18. do 20. rujna 2024., Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu bit će domaćin 35. CECIIS konferencije o cyber-fizičkim i ugrađenim sustavima, uz predavanja, panel-diskusije i mnoge prateće događaje, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske.

Od 18. do 20. rujna 2024. godine, Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina bit će domaćin 35. međunarodne znanstvene konferencije CECIIS (Central European Conference on Information and Intelligent Systems). Ove godine tema konferencije je Cyber-Physical and Embedded Systems, a otvaranje će se održati prvog dana u 9 sati, u prostorijama Fakulteta organizacije i informatike. Na konferenciji se očekuje veliki broj znanstvenika, istraživača, timova iz projekata i predstavnika domaćih i stranih obrazovnih institucija.

 

Evolucija CECIIS konferencije


Konferencija CECIIS održava se od 1989. godine i kroz godine je evoluirala kako bi pratila trendove u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. Tema ovogodišnje konferencije, Cyber-Physical and Embedded Systems, obuhvaća tehnologije koje oblikuju sadašnjost i imaju potencijal transformirati budućnost društva i industrije.
 

Program konferencije


Program konferencije uključuje tri pozvana predavanja istaknutih međunarodnih stručnjaka. Prvi dan započinje predavanjem prof. Srdjana Čapkuna s Univerziteta u Zürichu, predsjednika Centra za sigurnost i privatnost informacija u Zürichu (ZICS). Nakon toga slijedi panel-diskusija pod nazivom Vrijeme je za digitalni rast. Drugi dan konferencije obilježit će predavanja prof. Hanni Muukkonena s Univerziteta u Oulu u Finskoj i prof. Barta Rientiesa s Open Universityja u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Nakon uspjeha u Americi, Hrvatska se priprema za 13. Studentski međunarodni simpozij


 

Sekcije i studenti


Konferencija će ugostiti 9 znanstvenih sekcija, a studenti će imati priliku predstaviti svoje radove u 14. sekciji studentskih postera i prezentacija. Planirani su brojni prateći događaji tijekom trodnevnog programa, uključujući gostujuća predavanja, radionice tvrtki i stranih partnerskih institucija, te radionice i sastanke projekata.
 

Organizacija i podrška


Odlična prilika da „prošetate” hodnicima varaždinskog fakulteta iz udobnosti vlastitoga doma


Organizator konferencije je Fakultet organizacije i informatike u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti i Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, kao i Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta u Osijeku i Fakultetom informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci. Ove godine konferencija je privukla veliki broj sponzora i donatora – ukupno petnaest, a popis sponzora dostupan je na službenoj web-stranici konferencije. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Više informacija pogledajte na poveznici.
IZVOR: FOI
FOTO: PEXELS