LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podrška studentima

FOI-jevci iz pogođenih područja dobili po 4 tisuće kuna, računala i druge oblike pomoći

Fakultet organizacije i informatike i njegovi studentski predstavnici poduzeli su konkretne korake po pitanju zbrinjavanja studenata iz Sisačko-moslavačke županije.

Fakultet organizacije i informatike i njegovi studentski predstavnici poduzeli su konkretne korake po pitanju zbrinjavanja studenata iz Sisačko-moslavačke županije.

Studentski zbor Fakulteta organizacije i informatike obavijestio je o ishodu provedenih akcija za studente koji dolaze iz područja pogođenih potresom Njih 23 ostvarilo je pravo na novčanu naknadu od 4000 kuna, donirano im je 7 računala, pristup internetu i još mnogo toga. 

Dan nakon potresa Zbor je kontaktirao svakog od studenata telefonski kako bi prikupio podatke o tome kome je potrebno pomoći i koja im je vrsta pomoći potrebna. Ubrzo nakon toga, navode studentski predstavnici, poslana je kućica za kampiranje kako bi se jedan od njihovih kolega mogao smjestiti na sigurno s obzirom na to da mu je uništena kuća. Osim toga, pružena je pomoć u obliku traženja dodatnih smještaja

Osim navedenoga Uprava fakulteta donijela je i sljedeće odluke kojima se nastoji zbrinuti studente u razdoblju koje će tek nastupiti:
  • produljuje im se rok za kontinuirano praćenje, upis predmeta u ljetnom semestru ako su ispunili obveze i uvjete za polaganje predmeta preduvjeta, a nisu ih položili
  • omogućuje im se izlazak na ispit u izvanrednom ispitnom roku te izlazak na ispit u bilo kojem drugom studijskom centru
  • smanjit će im se 3. rata školarine za 50% te će se izvršiti povrat sredstava studentima koji su istu već podmirili.
– Želimo zahvaliti i prof. dr. sc. Violeti Vidaček-Hainš na pomoći i održavanju psihološkog savjetovanja za naše studente u ovoj kriznoj situaciji, a što se tiče provedenih aktivnosti, organiziran je humanitarni koncert u suradnji s doc. dr. sc. Mladenom Koneckim te kolegom Lukom Pacekom. – ističu s FOI-ja.
Pred FOI-jevcima je još jedna aktivnost kojom će pomoći studentima s područja Sisačko-moslavačke županije – humanitarni turnir u gamingu. Više o tome moguće je pronaći na Facebook stranici Studentskog zbora.
FOTO: FACEBOOK / STUDENTSKI ZBOR FOI