LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jesenski rok 2024.

FOI-jev sveučilišni studij Ekonomika poduzetništva uskoro dobiva i međunarodnu potvrdu kvalitete

Sa završenim sveučilišnim studijem Ekonomika poduzetništva ekonomisti mogu raditi od marketinga, financija i fintecha do upravljanja ljudskim resursima i u IT-u, a ova potvrda stiže najesen – na samom početku nove ak. godine! Radi se o studiju koji je osmišljen kako bi studentima ekonomskog područja pružio najtraženije digitalne vještine, koje nakon studija mogu iskoristiti u svijetu poduzetništva.

Sa završenim sveučilišnim studijem Ekonomika poduzetništva ekonomisti mogu raditi od marketinga, financija i fintecha do upravljanja ljudskim resursima i u IT-u, a ova potvrda stiže najesen – na samom početku nove ak. godine! Radi se o studiju koji je osmišljen kako bi studentima ekonomskog područja pružio najtraženije digitalne vještine, koje nakon studija mogu iskoristiti u svijetu poduzetništva.

Širok spektar znanja i vještina ključ je uspjeha prijediplomskog sveučilišnog studija Ekonomika poduzetništva kojeg na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike upisuje nova generacija brucoša, a studij je poseban i jedinstven u Hrvatskoj jer ovaj fakultet zagrebačkog sveučilišta uspješno balansira ekonomska i informatička znanja i spaja ih s poslovnim vještinama, koje prepoznaju i poslodavci u svim granama industrije. To je prepoznala i globalno priznata organizacija koja provodi postupke akreditacija za visokoobrazovne institucije u području ekonomije i poslovne ekonomije – EFMD, koja bi najesen trebala izdati rješenje o dodijeljenoj akreditaciji studiju Ekonomike poduzetništva.
 

Potvrda prestižnog tijela za akreditiranje studijskih programa


EFMD Programme Accreditation međunarodni je sustav evaluacije studijskih programa na visokoobrazovnim institucijama u području menadžmenta, ekonomije i poslovne ekonomije koji je prepoznat diljem svijeta od strane potencijalnih studenata, poslodavaca, medija i poslovnih partnera. Pri strogom postupku evaluacije, koji je proljetos prolazio i varaždinski FOI, preispituju se akademska načela izvrsnosti, internacionalizacija, etično i održivo poslovanje, kao i društvena relevantnost i praktična primjenjivost. Sve su to osnovne smjernice osiguranja kvalitete koju ova akreditacija vrednuje i nagrađuje, a ovom će se prestižnom akreditacijom uskoro moći pohvaliti i FOI-jev studij Ekonomika poduzetništva. 
 

Zašto je studij Ekonomika poduzetništva na FOI-ju ocijenjen kao kvalitetan i atraktivan za današnje tržište rada?


Studij Ekonomika poduzetništva na Fakultetu organizacije i informatike pruža studentima izvanredne mogućnosti za zapošljavanje zahvaljujući širokom spektru kompetencija i interdisciplinarnom pristupu koji spaja informatiku i ekonomiju. Ovaj studij upoznaje studente s najnovijim ekonomskim i informatičkim spoznajama, konceptima i poslovnim modelima poduzetništva temeljenima na znanju i stvaralaštvu, a oni se mogu specijalizirati za različite financijske poslove, uključujući bankarstvo, fintech i IT industriju, osiguranja i menadžment, platni promet i poslovnu analizu i dr. Također su važan dio digitalne marketinške industrije, a mnogi pronalaze svoju karijeru u menadžmentu, gdje se bave strategijom upravljanja ljudskim resursima, razvojem i konzultantskim poslovima. Najviše ekonomista s varaždinskog FOI-ja zapošljava se u IT sektoru, koji zahtijeva ne samo informatičke, već i ekonomske stručnjake koji vladaju osnovnim znanjima i vještinama informatičke struke.

FOI je među prvim fakultetima u Hrvatskoj uspostavio snažnu povezanost s poslodavcima iz cijele zemlje, pa tako u svojoj bazi za stručnu praksu ima više od 500 tvrtki, a to je prepoznalo i ovo međunarodno akreditacijsko tijelo. Mnogi od tih poslodavaca aktivno sudjeluju u nastavnom procesu, održavajući tematske radionice, predavanja i pitcheve tijekom akademske godine, a studenti svoj prijediplomski studij završavaju Sajmom studentskih proizvoda, simulacijom praktičnog poslovanja, uz pomoć aplikacije razvijene na Fakultetu, što ih ponovno povezuje s informatičkim setom kolegija integriranih unutar studija.
 

Studiji FOI-ja ističu se bogatom tradicijom, kvalitetom i ključni su dionik u poslovnom ekosustavu središnje i sjeverozapadne Hrvatske


FOI igra ključnu ulogu u regionalnom ekosustavu kroz svoje bliske veze s tvrtkama. Mnogi kolegiji uključuju stvarne projekte, gostujuća predavanja stručnjaka, terenske posjete i druge interaktivne aktivnosti temeljene na Work Based Learning modelu učenja i poučavanja. Obvezne prakse, intenzivni tečajevi i akademije razvijeni u suradnji s tvrtkama poput Specka i Arbone te usluge karijernog centra CPSRK FOI, dodatni su primjeri uspješne suradnje. Nedavni primjer suradnje je ugovor s Financijskom agencijom (FINA), koja je otvorila i razvojni centar u jednoj od zgrada FOI-ja, što dodatno potvrđuje izvrsnost u suradnji Fakulteta s tvrtkama.

Ove karakteristike čine studij Ekonomika poduzetništva na FOI-ju izuzetno kvalitetnim i atraktivnim za današnje tržište rada. Studij i ove godine upisuju brucoši na ljetnom roku, a prijave su otvorene i za jesenski rok u rujnu u sustavu Postani student. Dodatni benefit budućim brucošima ovog studija čini i mogućnost smještaja u Studentskom domu u Varaždinu, koji je jedan od najmodernijih u ovom dijelu Europe
IZVOR: FOI, PR
FOTO: FOI, PR