LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja visokoškolskih ustanova

FOI-jevi sporazumi s eminentnim fakultetima u Francuskoj rezultirali većim brojem dolaznih studenata

Ove je godine suradnja rezultirala dolaznom mobilnošću većeg broja francuskih studenata koji će na fakultetu provesti od jednog do dva semestra. Na taj su način FOI, studentska populacija i grad Varaždin bogatiji za jedno međunarodno iskustvo i interkulturalnu komunikaciju.

Ove je godine suradnja rezultirala dolaznom mobilnošću većeg broja francuskih studenata koji će na fakultetu provesti od jednog do dva semestra. Na taj su način FOI, studentska populacija i grad Varaždin bogatiji za jedno međunarodno iskustvo i interkulturalnu komunikaciju.

Fakultet organizacije i informatike kontinuirano jača partnerske odnose sa stranim visokoškolskim ustanovama s ciljem kontinuiranog razvoja vlastitih programa, unaprjeđenja istraživačkog rada i pružanja internacionalnog iskustva. Iz tog su razloga potpisani partnerski sporazumi s tri francuske ustanove: École d'ingenieurs du monde numérique (ESIEA), École pour l'Informatique et les nouvelles Technologies (EPITECH) i Université Paris-Est Créteil (UPEC). FOI će u ovoj akademskoj godini u nastavni proces uključiti više od dvadesetak francuskih studenata, uz ostale dolazne studente, za koje će se održavati nastava na engleskom jeziku. Njihov dolazak i integracija u nastavu s domaćim studentima doprinijet će i internacionalizaciji kod kuće za naše studente.

Kako bi partnerske institucije ojačale suradnju, direktorica ESIEA-inog Ureda za međunarodnu suradnju Susan Loubet u svibnju je posjetila FOI te je u okviru Dana međunarodne suradnje predstavila mogućnosti studiranja u instituciji koju predstavlja. Djelatnice FOI-a Ivana Fojs i Ana Horvat u listopadu ove godine posjetile su njen Forum International gdje su pred stotinjak studenata prezentirale mogućnosti studiranja na Fakultetu organizacije i informatike. Na ovaj su način hrvatski i francuski studenti iz prve ruke dobili sve informacije koje su ih zanimale o studiju u Francuskoj i Hrvatskoj. Za vrijeme svog posjeta, djelatnice FOI-a sudjelovale su na sastanku s ESIEA-inim Uredom za međunarodnu suradnju i profesorima s ciljem razmjene primjera dobre prakse i identificiranja novih mogućnosti za projektnu i znanstvenu suradnju.

ESIEA i FOI dobre odnose njeguju već dugi niz godina. Dvoje profesora s ESIEA-e u srpnju je održalo radionicu naziva Steganography u okviru ljetne škole FSec IoT Summer Hacking School, a FOI-ev asistent dr. sc. Boris Tomaš u studenom će održati radionicu na ESIEA-i u Lavalu. Također, dvoje studenata FOI-a u srpnju je sudjelovalo na EPITECH-ovoj ljetnoj školi EPITECH Summer Bootstrap u Parizu i Marseillesu. Izvrsnost FOI-a prepoznali su i francuski studenti, pa je tako na FOI-u na Erasmus razmjeni petero studenata s EPITECH-a, dok će u ljetnom semestru doći trinaestero studenata s ESIEA-a.
 
Suradnja će se nastaviti i u sljedećoj akademskoj godini na temelju potpisanih partnerskih sporazuma i dugoročnog plana razmjene naših i njihovih studenata i nastavnika.

FOTO: FOI