LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Finale TVZ Mc2 predstavilo odlične aplikacije i velik interes IT industrije

Nakon šest tjedana za izradu aplikacija, preko stotinu studenata odlučilo se natjecati, formirali su 29 timova, predali 12 rješenja, a organizatori su odabrali i rangirali najboljih 7 koji su demonstrirani partnerskom žiriju. Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 10.000 kuna osvojili su Dominik Otočan i Anton Krizmanić za aplikaciju mRecepcija.

Nakon šest tjedana za izradu aplikacija, preko stotinu studenata odlučilo se natjecati, formirali su 29 timova, predali 12 rješenja, a organizatori su odabrali i rangirali najboljih 7 koji su demonstrirani partnerskom žiriju. Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 10.000 kuna osvojili su Dominik Otočan i Anton Krizmanić za aplikaciju mRecepcija.

U prostorijama Inovacijskog centra HUB385 predstavljeno je sedam najboljih ovogodišnjih aplikacija po kriterijima organizatora. Održano je finale velikog studentskog natjecanja Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ) u izradi mobilnih aplikacija – TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2).

Pravu vrijednost ovakvih studentskih natjecanja ipak predstavlja vrlo usmjerena i nadasve stručna edukacija. Ona neformalna natjecateljska i mentorska, a pogotovo ona stručna koju su na TVZ Mc2 Baušteli i Android i Design radionicama održali SPAN, Infinum, Five, degordian i Undabot. Uz aktivno sudjelovanje još 20 partnera na TVZ Mc2 Partnerskim stolovima tijekom veljače i ožujka, aktivirano je bilo više od 250 studenata svih smjerova TVZ-a. Naravno, sve se odvijalo u slobodno vrijeme, što još jednom dokazuje potencijal i interes mladih za kvalitetne vannastavne aktivnosti.

Nakon objave teme natjecanja – turizam, studenti su imali šest tjedana za izradu aplikacija i još jedan susret s partnerima radi mentoriranja i savjetovanja. Preko stotinu ih se odlučilo natjecati, formirali su 29 timova, predali 12 rješenja, a organizatori su odabrali i rangirali najboljih 7 koji su demonstrirani partnerskom žiriju.

U kratkom obraćanju prije samog procesa ocjenjivanja, studentima i natjecateljima podršku je dao Damir Popović, član IO CISEx-a, a veliku zahvalu partnerima mentorica natjecanja profesorica Mia Čarapina. I jednima i drugima srdačno je zahvalila dekanica dr.sc. Slavica Ćosović Bajić, koja svojim prisustvom na svakom finalu i osobno pokazuje koliko je Tehničkom veleučilištu važna baš ta vrlo aktivna veza s IT partnerima.

Svi partneri su tjedan prije finala imali pristup kodu, dokumentaciji i aplikacijama, a odabrati najbolje imali su pravo samo oni koji su nazočili finalnom pitchu i demonstraciji. Njih 12 – CISEx, Citus, Combis, CROZ, Degordian, Infinum, Microblink, Mobendo, Nanobit, Rimac Automobili, Transpose i Undabot – donijelo je odluku.

Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 10.000 kuna osvojili su Dominik Otočan i Anton Krizmanić za aplikaciju mRecepcija. Drugi, uz nagradu od 5.000 kuna, s aplikacijom Tripseek bili su Martina Majcenović i Vedran Vidaković, dok je treće mjesto i 3.000 kuna osvojila Lada Kovjanić s aplikacijom Pet Travel. Grafički tablet i priznanje za najbolji dizajn dobio je Petar Zeman, za petoplasiranu aplikaciju Filoturist koju su razvili i Damjan Dabo i Dominik Mihelj. Četvrto mjesto su osvojili Stjepan Ložnjak, Domagoj Pučar i Hrvoje Pek za Limitless.

Svi će oni javnosti predstaviti svoja rješenja na MobilityDay konferenciji u rujnu, a kakvi su im planovi za budućnost saznat će se uskoro. Sve se aplikacije mogu vidjeti na TVZ Mc2 stranicama.

Vrlo zahtjevnu organizaciju ovog višemjesečnog natjecanja vodila je ekipa Studentskog zbora TVZ-a na čelu s Valentinom Viskov uz Milana Jovanovića, Ivana Cesara, Marka Dobrinića, Tonija Krešića, Karla Puškara, Barbaru Vučić i Ana Mariju Kostanić. Mentorirale su ih profesorice Mia Čarapina i Vesna Uglješić te im je pomogao i Vjeran Bušelić.

FOTO: A.M. KOSTANIĆ