LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Filozofski fakultet u Splitu otvara prijave za tečaj korejske kulture, običaja i jezika

Tečaj korejske kulture, običaja i jezika besplatan je za sve redovito upisane studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu. Prijave se primaju do 18. listopada.

Tečaj korejske kulture, običaja i jezika besplatan je za sve redovito upisane studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu. Prijave se primaju do 18. listopada.

Od 20. listopada 2016. godine u organizaciji Filozofskog fakulteta u Splitu, Hankuk University of Foreign Studies i Korejske zaklade započet će nastava korejske kulture, običaja i jezika na Filozofskom fakultetu u Splitu na lokaciji Peristil, Poljana kraljice Jelene1/III. 

Nastavu će predvoditi dr. Jang Hyesun koja dolazi iz Republike Koreje, odnosno s Hankuk University of Foreign Studies. Ona je specijalizirala nastavu korejskog kao stranog jezika i ima višegodišnje iskustvo predavanja korejske kulture, jezika i pisma stranim studentima i nastavnicima. Dr. Jang će u zimskom semestru voditi kolegij Korejska kultura i jezik: uvod gdje će studentima i zaposlenicima Sveučilišta u Splitu govoriti o kulturi, jeziku, povijesti i običaju korejske kulture u trajanju od 30 sati. 

Za ljetni je semestar predviđen tečaj Korejska kultura i jezik I na kojem će se učiti o osnovama hangula (korejsko pismo), pozdravi i osnovni vokabular, osnove svakodnevne komunikacije, produbljivat će se znanja o kulturi, običajima i korejskoj svakodnevnici te očekivanjima u komunikaciji i kontaktu sa strancima. Također, od iduće akademske godine organizirat će se fakultativna i izborna nastava korejskog jezika i kulture za redovite studente. 

Svi zainteresirani za upis tečaja mole se da ispunjenu prijavnicu pošalju na e-mail Jelene Novaković, koordinatorice Korejskih studija pri Filozofskom fakultetu u Splitu, Ured za znanost i međunarodnu suradnju FFST-a (jnovak@ffst.hr). Prijave se primaju do 18. listopada, a za sve redovito upisane studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu tečaj će biti besplatan. Dodatne informacije potražite na mrežnim stranicama Sveučilišta u Splitu.

FOTO: DINKO VRANJIČIĆ/STUDENTSKI.HR