LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Filozofski fakultet u Osijeku proglašen najboljim u Hrvatskoj

Osječki Filozofski fakultet prvi je fakultet humanističkih znanosti koji je nositelj Certifikata za kvalitetu sustava koji dodjeljuje Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Osječki Filozofski fakultet prvi je fakultet humanističkih znanosti koji je nositelj Certifikata za kvalitetu sustava koji dodjeljuje Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Ustanova koja brine o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti, Agencija za znanost i visoko obrazovanje, ustrojena na iskustvima zemalja Europske unije, dodijelila je osječkom Filozofskom fakultetu Certifikat za kvalitetu sustava, piše Radio Osijek.

– Sustav gradimo već deset godina i drago nam je da smo na proslavi 55. obljetnice Sveučilišta dobili ovakvo priznanje! – rekla je prilikom dodjele certifikata dekanica Filozofskog fakulteta u Osijeku prof.dr.sc. Loretana Farkaš. 

Osječki Filozofski fakultet prvi je fakultet humanističkih znanosti i jedan od malobrojnih visokoobrazovnih ustanova koji su nositelji Certifikata kvalitete, a u Hrvatskoj je samo desetak posto takvih ustanova koji prema pravilima europskih i svjetskih agencija školuju studente i provode programe u skladu s najvišim standardima. Do sada su Certifikat za učinkovit, razvijen i funkcionalno ustrojen sustav osiguravanja kvalitete uglavnom dobili rektorati, fakulteti s područja elektrotehničkih i strojarskih znanosti te neka privatna učilišta.

– Certifikat se dodjeljuje na 5 godina. Svi dionici fakulteta dokazali su kako je sustav funkcionalan u skladu s europskim standardima. Ispunili su sve kriterije i nakon dugotrajnog postupka od 18 mjeseci zadovoljili su i više od onog što je nužno te zaslužili certifikat Agencije za znanost i visoko obrazovanje – rekla je dr. sc. Vesna Dodiković-Jurković, zamjenica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje.    

Unapređivanje kvalitete visokog obrazovanja, očuvanje akademskih standarda i vjerodostojnosti kvalifikacija u visokom obrazovanju, unapređivanje kvalitete visokog obrazovanja, promicanje jednakih mogućnosti u pristupu visokom obrazovanju te stalno praćenje učinkovitosti postojećih i razvoj novih alata, samo su neki od standarda koje sada s potvrdnicom ima osječki Filozofski fakultet.

FOTO: WIKIPEDIA