LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet političkih znanosti u Zagrebu

Fakultet političkih znanosti nudi četiri specijalistička studija u trajanju od dva semestra

Studij mogu upisati osobe koje su završile sveučilišni dodiplomski ili diplomski studij iz odgovarajućeg područja utvrđenog programom studija.

Studij mogu upisati osobe koje su završile sveučilišni dodiplomski ili diplomski studij iz odgovarajućeg područja utvrđenog programom studija.

Poslijediplomski specijalistički studiji dio su koncepta cjeloživotnog obrazovanja, osmišljeni za povećanje stručnih znanja, vještina i kompetencija. Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu otvorio je natječaj za upis u četiri specijalistička studija u akademskoj godini 2024./2025., svaki u trajanju od dva semestra.

Raspisani su natječaji za slijedeće specijalističke studije: Odnosi s javnošću, Sigurnosna politika Republike Hrvatske, Vanjska politika i diplomacija i Prilagodba Europskoj uniji: upravljanje projektima i korištenje fondova i programa EU. Upis na specijalističke studije provodi se temeljem javnog natječaja koji raspisuje Fakultetsko vijeće. Studij mogu upisati osobe koje su završile sveučilišni dodiplomski ili diplomski studij iz odgovarajućeg područja utvrđenog programom studija. Prednost pri upisu imat će pristupnici s boljim ocjenama tijekom prethodnog studija. Rok za prijavu na studije je 30. rujna 2024. godine.

Odnosi s javnošću


Specijalistički studij odnosa s javnošću osmišljen je za stjecanje naprednih znanja i vještina u području komunikacija i javnih odnosa. Završetkom studija stječe se 60 ECTS bodova i akademski naziv specijalist/-ica iz odnosa s javnošću. Na studiju su angažirani vodeći hrvatski i regionalni znanstvenici i stručnjaci iz odnosa s javnošću i srodnih disciplina. Školarina po semestru iznosi 1 400 eura.

Obavijesti o sveučilišnom specijalističkom studiju Odnosi s javnošću mogu se pronaći na mrežnoj stranici Fakulteta ili dobiti na broj 01/464 2000 ili 01/464 2032 te putem e-mail adresa bozo.skoko@fpzg.hr i hrvoje.jakopovic@fpzg.hr.

Poplava u studiju Radija Student, spašava se oprema i nasljeđe skupljano 30 godina


 

Prilagodba Europskoj uniji: upravljanje projektima i korištenje fondova i programa EU


Ovo je prvi program poslijediplomskog obrazovanja na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti posvećen značajnom procesu provedbe politika u političkom sustavu Europske unije, s posebnim naglaskom na stjecanju vještina u području upravljanja europskim projektima. Studijski program sadržava uvodne kolegije iz područja europskih studija – političke znanosti, prava i ekonomije, kao i čitav niz izbornih predmeta fokusiranih na specifična područja. Studij je započeo s prvom generacijom polaznika u ak. god. 2013./2014.,a na njemu predaje više od 30 redovitih i gostujućih predavača koje čine profesori i docenti Sveučilišta u Zagrebu, znanstveni istraživači sa znanstvenih instituta, konzultanti i poduzetnici.

Završetkom studija stječe se 60 ECTS bodova i akademski naziv specijalist/specijalistica upravljanja projektima, fondovima i programima Europske unije (spec. pol.)  Školarina po semestru iznosi 1 660 eura. Obavijesti o poslijediplomskom specijalističkom studiju mogu se pronaći na mrežnoj stranici Fakulteta političkih znanosti ili upitom na e-mail adrese kristijan.kotarski@fpzg.hr i hrvoje.spehar@fpzg.hr.


Vanjska politika i diplomacija


Cilj specijalističkog studija je podizanje razine obrazovanja onih koji na bilo koji način - akademski, praktično-politički, analitički, diplomatski, kao novinari i javni djelatnici - dolaze u dodir s pitanjima globalizacije, hrvatske vanjske politike i diplomacije. S jedne strane, studij će omogućiti daljnju specijalizaciju recentno diplomiranim studentima političkih znanosti i drugih srodnih disciplina te će biti dobra priprema za daljnje studiranje, na doktorskoj razini. S druge strane, onima koji nemaju akademske ambicije, ali u svom poslu trebaju specifična znanja o pojedinim pitanjima vanjske i globalne politike, omogućit će se stjecanje takvih znanja.

Fakultet političkih znanosti ranije zatvara natječaj za Erasmus+ stručnu praksu



Završetkom studija stječe se 60 ECTS bodova i akademski naziv specijalist/-ica za vanjsku politiku i diplomaciju. Školarina po semestru iznosi 1 325 eura. Obavijesti o poslijediplomskom specijalističkom studiju mogu se pronaći na mrežnoj stranici Fakulteta političkih znanosti ili pozivom na brojeve 01/464 2000 ili 01/464 2032 ili putem e-mail adresa lidija.kos-stanisic@fpzg.hr ili borna.zguric@fpzg.hr.
 

Sigurnosna politika Republike Hrvatske


Polaznici ovog studija stječu znanja koja im omogućuju razumijevanje suvremenih sigurnosnih politika i sigurnosne politike Republike Hrvatske, stječu znanja o institucijama sustava nacionalne sigurnosti i sigurnosnim procesima u Republici Hrvatskoj i zemljama u hrvatskom sigurnosnom okruženju. Na temelju tih znanja osposobljavaju se za sudjelovanje u oblikovanju i provođenju sigurnosne politike Republike Hrvatske.

Završetkom studija stječe se 60 ECTS bodova i akademski naziv specijalist/-ica za nacionalnu sigurnost. Školarina po semestru iznosi 1 327.23 eura. Obavijesti o poslijediplomskom specijalističkom studiju mogu se pronaći na mrežnoj stranici Fakulteta, dobiti pozivom na broj 01/4642000 ili putem e-mail adresa ruzica.jakesevic@fpzg.hr i sinisa.tatalovic@fpzg.hr.
IZVOR: FAKULTET POLITIČKIH ZNANOSTI U ZAGREBU
FOTO: STUDENTSKI.HR/ PRIVATNI ARHIV