LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Jurja Dobrile

Filozofski fakultet napravio novi korak za znanstveno-istraživačke projekte

Potpisan je sporazum kojim će Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje i Filozofski fakultet Sveučilišta Jurja Dobrile surađivati u znanstvenom i stručnom interesu.

Potpisan je sporazum kojim će Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje i Filozofski fakultet Sveučilišta Jurja Dobrile surađivati u znanstvenom i stručnom interesu.

U petak je potpisan sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji između Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile. Sporazumom obje strane izražavaju spremnost na suradnju u znanstvenom i stručnom interesu. Istaknuli su kako će ugovor biti koristan za nastavnike i studente. Osim toga, zahvaljujući povezanosti znanstvenici će lakše doći u kontakt sa studentima i profesorima.

– Do sada smo imali dobru suradnju s pulskim sveučilištem, ali ona se može još dodatno intenzivirati. Ovo nije naš prvi sporazum, takvu suradnju imamo i s ostalim sveučilištima u Hrvatskoj, konkretno u Osijeku, Dubrovniku i Zadru. – kazao je ravnatelj Željko Jozić.

Dekanica Filozofskog fakulteta Klara Buršić-Marijašić kazala je kako će se tako finalizirati nešto što se i do sada radilo. Važno je napomenuti kako će obje strane surađivati na zajedničkim znanstveno-istraživačkim projektima.

– Za Filozofski fakultet od iznimne je važnosti jer ćemo time studente upoznati s radom Instituta čime će doći do unapređenja kvalitete studijskih programa jer će tako kolege s njihovim znanstvenim radovima utjecati na kvalitetu ali i na prosperitet naših studijskih programa. – poručila je dekanica Buršić-Matijašić

FOTO: PIXABAY