LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veliki planovi prije izbora

Filipović rekao da studentima želi pružiti američku kvalitetu obrazovanja i dovršiti kampus Borongaj

Iako je ideja projekta izgradnje kampusa Borongaj pokrenuta prije 14 godina, kada su HDZ, ali i druge stranke bile na vlasti, postavlja se pitanje zašto se do sada to nije dovršilo, već se sada, netom prije izbora daju obećanja.

Iako je ideja projekta izgradnje kampusa Borongaj pokrenuta prije 14 godina, kada su HDZ, ali i druge stranke bile na vlasti, postavlja se pitanje zašto se do sada to nije dovršilo, već se sada, netom prije izbora daju obećanja.

Na borongajskom kampusu u utorak je održana konferencija za novinare HDZ-ova kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Davora Filipovića koji je rekao kako želi pozicionirati Zagreb još jače kao sveučilišni grad tako da zagrebački studenti imaju osjećaj studiranja kakav imaju studenti na sveučilištima u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je i sam studirao, piše Hina. 

– Želimo pozicionirati naš grad još jače kao sveučilišni grad. Zagreb u sljedećem četverogodišnjem razdoblju vidim kao grad zadovoljnih ljudi, kao grad zadovoljnih obitelji i kao grad inovativnih ljudi. Da bi naši mladi bili inovativni, važno je ulagati u visoko obrazovanje i infrastrukturu. – rekao je Filipović. 

Dodao je i da će u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu i Vladom učiniti sve da se projekt Kampus Borongaj dovrši. Filipović je komentirao kako Kampus ne mogu graditi ljudi koji prodaju populističko-demagoške priče, aludirajući na Tomislava Tomaševića, ali niti lažni domoljubi poput šefa Domovinskog parkinga, misleći na Miroslava Škoru. Tomašević i Škoro također su kandidati za zagrebačkog gradonačelnika.

Filipović je podsjetio kako je dvije godine studirao na američkom sveučilištu Fairleigh Dickinson University u New Jerseyju gdje je živio na tamošnjem kampusu te je istaknuo da želi učiniti sve da studenti u Zagrebu imaju osjećaj studiranja kakav imaju studenti na američkim sveučilištima. 

Mirjana Kujundžić Tiljak na konferenciji je otkrila da im je u planu proširenje studentskih kapaciteta, sredstava za transparentno stipendiranje i studentska poliklinika za optimalnu zdravstvenu zaštitu, za koju su već na inicijativu sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu obavljeni neki razgovori.
 

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs na konferenciju je došao Filipoviću pružiti podršku te je izrazio zadovoljstvo što je Filipović istaknuo važnost kampusa Borongaj u razvoju zagrebačkog Sveučilišta kako bi svi studenti dobili što bolje uvjete rada za studiranje i daljnje usavršavanje.  

Iako je ideja projekta izgradnje kampusa Borongaj pokrenuta prije 14 godina, kada su HDZ, ali i druge stranke, bile na vlasti, postavlja se pitanje zašto se do sada to nije dovršilo, već se sada, netom prije izbora daju obećanja. 
FOTO: FACEBOOK/DAVOR FILIPOVIĆ