LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Diskriminacija i uznemiravanje

FFST dobio povjerenstvo koje će brinuti o uznemiravanju i diskriminaciji – provjerili smo imaju li već prijava

Splitski Filozofski fakultet dobio je novo Povjerenstvo koje će rješavati prijave diskriminacije, uznemiravanja i spolnog uznemiravanja.

Splitski Filozofski fakultet dobio je novo Povjerenstvo koje će rješavati prijave diskriminacije, uznemiravanja i spolnog uznemiravanja.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu dobio je Povjerenstvo za zaštitu od diskriminacije, uznemiravanja i spolnog uznemiravanja koje će brinuti o prijavama koje dođu od studenata ili drugih Fakulteta.

U sastavu Povjerenstva nalaze se redoviti članovi: prof. dr. sc. Maja Ljubetić (zamjenica: izv. prof. dr. sc. Gorana Bandalović), izv. prof. dr. sc. Marijana Erstić (zamjenica: doc. dr. sc. Ivana Petrović) i doc. dr. sc. Bruno Ćurko (zamjenik: doc. dr. sc. Ljudevit Hanžek).

U slučaju da je jedna od stranaka u postupku student, jednog od članova Povjerenstva zamijenit će studentski predstavnik Frane Prpa, čija je zamjenica Klara Jurčević.

Članovi trebaju u roku od 8 dana od donošenja odluke izabrati predsjednika, a njihov će mandat trajati jednako kao mandat dekanice, odnosno najduže do 30. rujna 2023. godine.

Kontaktirali smo Povjerenstvo na službenu e-adresu povjerenstvozastitaoddu@ffst.hr kako bismo doznali jesu li već zaprimili koju prijavu, možda i prije nego je ono sastavljeno i, ako jesu, u kojem je procesu rješavanje prijave. Evo što su nam odgovorili:
– U recentno vrijeme na Filozofskom fakultetu u Splitu nije zaprimljena niti jedna prijava za bilo kakav oblik diskriminacije ili uznemiravanja tako da novoosnovano Povjerenstvo u ovom trenutku nema predmeta za postupanje. Nadamo se da će tako biti i ubuduće.

Od osnutka Fakulteta, tijekom posljednjih 16 godina, zaprimljena je samo jedna prijava za uznemiravanje za koju se u postupku provedenom na Fakultetu utvrdilo da je bila neosnovana.
FOTO: STUDENTSKI.HR / DINKO VRANJIČIĆ