LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Trodnevni program za mlade

Festival prilika za mlade – Radi, uči, volontiraj!

Festival prilika za mlade organizira trodnevni program namijenjen studentima i nezaposlenim mladima koji su zainteresirani za rad, praksu i volontiranje, a održat će se od 6. do 8. travnja u Studentskom centru u Zagrebu.

Festival prilika za mlade organizira trodnevni program namijenjen studentima i nezaposlenim mladima koji su zainteresirani za rad, praksu i volontiranje, a održat će se od 6. do 8. travnja u Studentskom centru u Zagrebu.

Festival prilika za mlade - Radi, uči, volontiraj! trodnevni je program namijenjen nezaposlenim mladima, studentima, ali i svima drugima iz cijele Hrvatske koji su zainteresirani za rad, praksu i volontiranje u organizacijama civilnog društva, a održavat će se od 6. do 8. travnja u Studentskom centru u Zagrebu.

Festival zajednički organizira Inicijativa mladih za ljudska prava, u suradnji s Uredom za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu s ciljem predstavljanja udruga i njihovog rada mladima i svima zainteresiranima. U okviru Festivala, održat će se dva panela, neformalni networking, predstavljanje primjera dobrih praksi organizacija civilnoga društva, karijerni speed dating između organizacija civilnoga društva kao poslodavaca i voditelja volonterskih programa te zainteresiranih mladih za uključivanje u aktivnosti i rad civilnoga sektora.

Uz to, Festival nudi i radionice domaćih i stranih udruga za mlade na kojima će biti testirane inkluzivne metodologije volontiranja, radionice razvoja vještina za mlade, koja će uključivati pisanje životopisa i pripreme za razgovor za posao te izložbu Mirovni aktivizam devedesetih i danas. Festival je dio projekta Social Innovators, čiji je cilj utjecati na lakše zaposlenje mladih koji su stekli obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te promicati zapošljavanje u udrugama ne samo kao mjestima gdje mladi mogu naučiti nove vještine i znanja nego i kao atraktivnim okružjima za rad, učenje i održiv doprinos zajednici. Osim toga, projekt želi potaknuti razvoj socijalnih inovacija. Projekt u Hrvatskoj koordinira Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR), a on se, zajedno s ovim edukacijskim programom, provodi i u Sloveniji te u Bugarskoj, uz potporu norveških ekspertnih partnera.

Ako ste zainteresirani za prijavu, možete se prijaviti putem prijavnog obrasca
FOTO: UNSPLASH