LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

FESB-ovcima dozvoljen boravak na faksu zbog učenja, neki su to iskoristili za uživanje na terasi!

Zbog neprimjerenog korištenja prostorija FESB-a razmotrit će se odluka zabrane pristupa prostorijama FESB-a za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora.

Zbog neprimjerenog korištenja prostorija FESB-a razmotrit će se odluka zabrane pristupa prostorijama FESB-a za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora.

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i ove je, kao i prethodnih godina dozvolio studentima i djelatnicima da se za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora koriste prostorijama Fakulteta zbog diplomskih ili završnih radova, odnoso istraživačkih projekata. Međutim, neki su studenti isto iskoristili da uživaju na improviziranoj terasi, što je izazvalo ogorčenost kod pojedinaca, piše Slobodna Dalmacija.

Studenti su na terasu izlazili kroz prozor  unutar zgrade, prije čega su se morali popeti na stol, a takvo ponašanje svakako nije prihvatljivo jer za prostorije fakulteta nisu za to namijenjene. Slobodna Dalmacija kontaktirala je dekana Fakulteta, dr.sc. Svena Gotovca koji je tada i saznao da se to događa te je rekao da Fakultet uistinu dopušta da se koriste prostorije dok traje kolektivni godišnji, ali ne za tako neprimjerene, neodgovorne i opasne situacije: 
– Fakultet promovira otvorenost svih svojih resursa ne samo studentima našeg fakulteta nego svim studentima Sveučilišta u Splitu te brojnim udrugama. Tako je i za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora na zahtjev odobreno korištenje prostorija i opreme FESB-a pojedinim studentima zbog rada na diplomskim ili završnim radovima, te asistentima i istraživačima koji rade na projektima te određenim studentskim udrugama za provedbu njihovih projekata. Svaki pristup se i elektronički evidentira - tvrdi dekan Gotovac za Slobodnu Dalmaxiju, uz napomenu da se ovakva praksa godinama provodi na FESB-u.
Trenutno se ispituje tko je uopće izlazio na otvorene dijelove zgrade Fakulteta kako bi se mogle poduzeti određene mjere, a nakon čega će razmotriti odluku zabrane pristupa prostorijama FESB-a za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora.
FOTO: WIKIPEDIA