LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodno natjecanje studenata elektrotehnike

FER-ovci u borbi za novi naslov na Elektrijadi

Najpopulatnije međunarodno natjecanja studenata elektrotehnike ove godine se održava u Italiji od 12. do 17. svibnja. Zagrebački FER-ovci započeli su s pripremama za obranu naslova najboljih.

Najpopulatnije međunarodno natjecanja studenata elektrotehnike ove godine se održava u Italiji od 12. do 17. svibnja. Zagrebački FER-ovci započeli su s pripremama za obranu naslova najboljih.

Ovogodišnje izdanje međunarodnog sveučilišnog natjecanja studenata elektrotehnike, popularna Elektrijada, održava se u Italiji u obalnom gradu Riminiju od 12. do 17. svibnja. Već 56. godinu za redom ovo natjecanje okuplja najbolje studente s dva cilja: što bolje predstaviti fakultete s kojih dolaze i međusobno se povezati sa kolegama s fakulteta iz ovog dijela Europe.

Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba tri godine za redom u konkurenciji od preko 1500 studenata s dvadeset fakulteta osvaja prvo mjesto u generalnom plasmanu. Uspjeh na Elektrijadama rezultat je kvalitetnog nastavnog programa, izvrsnosti profesora i marljivosti studenata. FER-ovci će i ove godine pokušati obraniti naslov najboljih, a da bi to uspjeli studenti i njihovi mentori već su počeli s ozbiljnim pripremama. Ove godine FER šalje 250 studenata koji će sudjelovati u svih 14 znanstvenih i 8 sportskih disciplina.

Sudjelovanjem na Elektrijadi najbolji natjecatelji u znanju i sportu imaju priliku odmjeriti snage sa studentima drugih fakulteta, upoznati se i družiti s budućim kolegama, sklopiti prijateljstva koja će nadživjeti Elektrijadu te rezultatima promicati FER u regiji. Elektrijada svoju zavidnu popularnost među studentima ostvaruje odličnom atmosferom, veselim i opuštenim duhom, ali i dovoljnom dozom kompentencije i želje za pobjedom. A da će ove godine to iskustvo biti nezaboravno, garantira i mjesto održavanja koje je po prvi puta u Italiji u gradu Riminiju, dobro poznatom ljetnom odredištu.

Uprava zagrebačkog FER-a od početka je pružala financijsku, organizacijsku i moralnu potporu svojim studentima i zaposlenicima profesorima i asistentima koji pripremaju natjecatelje tijekom godine, sudjeluju na natjecanju, druže se sa studentima i povezuju sa zaposlenicima drugih fakulteta.