LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uspjeh FER-ovaca

FER-ovci osvojili glavnu nagradu za projekt u sklopu Europskog tjedna održive energije

Studentima i voditeljici projekta Pravedna rješenja za bolju zajednicu – Fair solutions for better community project pripala je glavna nagrada u kategoriji Mladi u sklopu Europskog tjedna održive energije 2020.

Studentima i voditeljici projekta Pravedna rješenja za bolju zajednicu – Fair solutions for better community project pripala je glavna nagrada u kategoriji Mladi u sklopu Europskog tjedna održive energije 2020.

Projekt Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu Pravedna rješenja za bolju zajednicu – Fair solutions for better community project osvojio je glavnu nagradu na Europskom tjednu održive energije 2020. (EUSW) u kategoriji Mladi, prenosi Glas Istre
 
Vrijednost ovoga projekta očituje se u tome što se, kako se ističe, hvata u koštac s energetskim siromaštvom te poučava studente kako provoditi pregled kućanstva i prepoznati rješenja za uštedu energije. Kako smo već ranije i pisali, u sklopu ovoga projekta studenti su obavili energetske preglede u više od sto kućanstava jer tako najbolje mogu vidjeti kako energetsko siromaštvo izgleda u stvarnosti, a osim toga projekt im je pomogao u razvijanju komunikacijskih vještina, i to većinom sa starijima ili osobama s invaliditetom, rekla je Ivana Rogulj, voditeljica projekta FER-a i predstavnica hrvatskoga NVO-a Društva za oblikovanje održivoga razvoja (DOOR).

Studenti su sudjelovanjem na ovom projektu shvatili što je ustvari energetsko siromaštvo i smišljali rješenja za probleme kao što su nedostatak grijanja i izolacije, nekvalitetno ugrađeni prozori, vlaga, plijesan, propuh i slični koji mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda pružio je studentima nove vještine na području komunikacije, anketiranja, znanje o energetskom siromaštvu, što trenutno nije dio kurikuluma na studiju elektrotehnike na FER-u, objasnila je voditeljica projekta. Smatra da je time projekt FER-a dao ključan doprinos osvješćivanju problema povezanih s energetskom učinkovitošću i energetskim siromaštvom u obrazovanju budućih inženjera.
FOTO: WIKIPEDIA