LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Aplikacija Dermi

FER-ovci osmislili prvu hrvatsku dermatološku aplikaciju za lakši pronalazak termina

Dermi, dostupna na iOS-u i Androidu od kraja srpnja, već je u prvom tjednu prikupila 134 korisnika.

Dermi, dostupna na iOS-u i Androidu od kraja srpnja, već je u prvom tjednu prikupila 134 korisnika.

Grupa studenata s FER-a, Josip Zavada, Leo Goršić i Luka Terzić, nedavno su pokrenuli revolucionarnu aplikaciju pod nazivom Dermi, prvu hrvatsku dermatološku aplikaciju koja bi mogla promijeniti način na koji građani pristupaju dermatološkim pregledima. Dermi, dostupna na iOS-u i Androidu od kraja srpnja, već je u prvom tjednu prikupila 134 korisnika.
 

„Mi smo studenti FER-a koji žele učiniti dermatološke preglede dostupnijima. Svjesni smo koliko se čeka na dermatološki pregled te zbog toga želimo omogućiti pacijentima da dođu do dijagnoze i terapije u najkraćem mogućem roku iz udobnosti vlastitog doma. Uz napredak modernih tehnologija i kvaliteta kamera na mobilnim uređajima, svaka minuta provedena u čekaonicama je suvišna.”, stoji na službenoj stranici aplikacije.


Inspiracija za razvoj aplikacije proizašla je iz osobnog iskustva osnivača s dermatološkim problemima, kao i iz izazova s kojima su se susreli prilikom pokušaja da dobiju termine za preglede kod dermatologa. Kako bi ubrzali i olakšali proces, studenti su odlučili stvoriti aplikaciju koja omogućuje korisnicima da dobiju dermatološki pregled bez dugih čekanja.

Aplikacija za bezgotovinsko plaćanje u menzi i studentskim kafićima privremeno je izvan funkcije


 

„Na vlastitoj koži znamo koliko je teško doći do dermatologa u Hrvatskoj. Kap koja je prelila čašu je bila kada je moja djevojka imala dermatološki problem i dobila je termin za pregled u državnoj bolnici za godinu i tri mjeseca. Privatni dermatolozi su također jako opterećeni; znali smo čuti od prijatelja da su čekali na pregled kod nekih privatnika i po nekoliko mjeseci.”, rekao je Terzić za tportal.


Preko aplikacije, korisnici popunjavaju detaljan upitnik i prilažu fotografije svojih kožnih tegoba. Ako dermatolog može pružiti uslugu na temelju tih informacija, korisnik unutar 24 sata dobiva dijagnozu, nalaz i po potrebi privatni recept. Ako nije moguće obaviti pregled putem aplikacije, korisnik ne plaća uslugu.

FER okupio preko 200 nastavnika srednjoškolskih STEM predmeta, uručene i zahvalnice ravnateljima


Ako nemate specifične kožne probleme, a želite prilagođen plan za njegu svoje kože, aplikacija Dermi nudi mogućnost izrade personaliziranog plana koji će pripremiti stručnjaci dermatolozi. Na taj način možete biti sigurni da koristite proizvode koji su odgovarajući za vaš tip kože.

Osnivači Dermi aplikacije već su uspostavili suradnju s nekoliko poliklinika, uključujući polikliniku Life Med iz Solina, a planiraju proširiti svoju uslugu na regiju, s ciljem da dermatološke preglede učine dostupnijim svima. Dermi nudi dvije opcije – osnovni paket koji uključuje pregled i dijagnozu te premium paket koji dodatno uključuje personalizirani plan njege kože.

„Osnovni pregled uključuje detaljan nalaz i dijagnozu dermatologa te po potrebi i privatni recept. Cijena osnovnog paketa je 49 eura. Premium paket uključuje sve što i osnovni, ali također, analizu tipa kože i personalizirani plan za njegu kože. Cijena premium paketa je 59 eura. Za prvi pregled dajemo korisniku 20 posto popusta, što znači da su cijene za prvi pregled preko aplikacije 39 i 47 eura”, objasnio je Terzić.


Najavljena prva hrvatska aplikacija za kupovinu viškova hrane s popustima do čak 70 posto


Aplikacija Dermi predstavlja značajan iskorak u digitalizaciji zdravstvenih usluga u Hrvatskoj, pružajući korisnicima brzu i učinkovitu alternativu tradicionalnim pregledima kod dermatologa.
IZVOR: TPORTAL
FOTO: DERMI.HR