LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uspjeh na državnoj maturi

FER odabrali najbolji maturanti? Jedan je imao maksimalan broj bodova!

– 403 maturanata s najboljim rezultatima iz ovog predmeta pristupit će online upisima na FER-u. – pohvalili su se sa zagrebačkog fakulteta.

– 403 maturanata s najboljim rezultatima iz ovog predmeta pristupit će online upisima na FER-u. – pohvalili su se sa zagrebačkog fakulteta.

Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu pohvalio se da će u akademskoj godini 2021/2022. primiti oko 650 brucoša, među kojima su i oni koji su postigli zavidne rezultate na ispitima državne mature.

Od spomenutih više od 600 trenutno maturanta njih 8 ostvarilo je pravo na izravan upis, pri čemu je važno istaknuti da je jedan maturant postigao maksimalnih 1000 bodova
– Od tisuću srednjoškolaca koji su na državnoj maturi iz Fizike postigli najviše bodova njih čak 483 odabralo je FER kao prvi izbor za upis na fakultet i uspjelo ostvariti pravo na upis, a jednako impresivni rezultati odnose se i za Matematiku. Naime, 403 maturanata s najboljim rezultatima iz ovog predmeta pristupit će online upisima na FER-u. Inače, kao prvi izbor FER je prethodno označilo više od 1100 maturanata čime se nastavlja višegodišnji trend iznadprosječnog interesa srednjoškolaca za preddiplomske studijske programe Elektrotehnika i informacijska tehnologija i Računarstvo. – stoji u priopćenju.
Najveći broj njih dolazi iz zagrebačkih srednjih škola, i to ponajviše iz XV. gimnazije, V. gimnazije i Gimnazije Lucijana Vranjanina te Tehničke škole Ruđera Boškovića. Ove je godine posebno zanimljiva činjenica da 25% ukupnog broja čine djevojke.
– Pristupnici koji su ostvarili pravo upisa na FER na preddiplomske studijske programe koji se izvode na hrvatskom i engleskom jeziku dobit će upute za pristup online upisnoj aplikaciji putem elektroničke pošte na adresu evidentiranu u sustavu Postani student. U danima 26. i 27. srpnja 2021. godine trebaju dovršiti/potvrditi upis. Dolazak na fakultet radi potvrđivanja upisa nije potreban. – poručuju s FER-a.
FOTO: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU