LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme koronavirusa

FER ne čeka s organizacijom nastave – brucoši će na fakultet, ostali hibridno

Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu jedan je od prvih koji je razradio detaljan plan organizacije nastave koja bi trebala početi 28. rujna 2020. godine.

Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu jedan je od prvih koji je razradio detaljan plan organizacije nastave koja bi trebala početi 28. rujna 2020. godine.

Fakultet elektrotehnike i računarstva objavio je detaljne informacije o održavanju nastave u sljedećem semestru sljedeće akademske godine, a pri tome su se vodili trima načelima: sigurnost i dobrobit svih studenata i zaposlenika na prvom je mjestu, očuvanje integriteta nastavnog procesa (prenošenje i provjere znanja), fleksibilnost u izvođenju nastave kako bi se moglo odgovoriti na predstojeće izazove koji se svakodnevno mijenjaju.

Kako kažu, ne postoji epidemijska policija koja bi brinula o tome pridržavaju li se studenti mjera, pa se oslanjanju na savjest i odgovornost studenata prema samima sebi, ali i prema kolegama i nastavnicima. Početak nastave planiran je za 28. rujna za preddiplomske i diplomske studije, a plan je da fakultet uživo, što je više moguće, pohađaju brucoši.
– Smatramo da bi prva generacija preddiplomskog studija, naši novi brucoši, trebali nastavu uglavnom pohađati što je moguće više na Fakultetu, u predavaonicama i na laboratorijskim vježbama, dakako, uz poštivanje svih propisanih mjera. Prva je godina ključna za sveučilišni studij i upoznavanje koncepata visokog obrazovanja i nastave na sveučilištu, posebno nakon prethodne školske godine koja je predstavljala veliki izazov učenicima završnog razreda srednje škole gotovo od početka (štrajkovi) do kraja (pandemija). Bez pravovremenog usvajanja važnih navika vezanih uz sveučilišni studij, cijeli studij može biti ugrožen. Stoga svim brucošima savjetujemo da upišu online mostni kolegij Elementarna matematika u rujnu, kako bi bili spremni za praćenje gradiva iz matematičkih predmeta kad predavanja započnu. Također, savjetujemo da u zimskom semestru upišu mostni kolegij Uvod u fiziku. – navode s FER-a.
Pohađanje nastave u smjenama

Studenti će biti podijeljeni u grupe veličine od 40 do 70 studenata, ovisno veličini predavaonice, te će nastavu pohađati u turnusima, ali uvijek jednakim – jedni će ići ujutro, drugi popodne.

Stariji studenti

Studenti viših godina pohađat će nastavu hibridno, odnosno kombinirano uživo i na daljinu, ovisno o predmetu. Plan je, također, da studenti u prostorijama fakulteta ne budu više od 3 dana tjedno.
– Pri izradi rasporeda nastojat ćemo izbjegavati okupljanja većih grupa studenata i minimizirati broj dana koje će studenti provesti na Fakultetu, kako bi se smanjila potreba za putovanjem javnim prijevozom. Izvjesno je da će različite grupe započinjati s nastavom u različito vrijeme, kako bi se smanjio broj studenata koji se istovremeno nalazi na hodnicima Fakulteta.
Studenti, možete tražiti smještaj u Zagrebu!

Fakultet smatra da je dobro da se studenti vrate u domove ili iznajmljene stanove kako bi mogli pohađati nastavu uživo onda kada bude planirana uz pridržavanje svih mjera, a kada nastava bude online da ju slušaju iz svog doma.

Nošenje maski

Maske će biti obavezne na frekventnim mjestima u većim grupama, odnosno i na svim predavanjima i vježbama.

Detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR