LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu

FER na Međunarodnoj izložbi među gotovo 300 inovacija osvojio pet medalja

Zlatne medalje osvojile su inovacije „Detekcija i otklanjanje napada na duboke neuronske mreže” te „Bežični senzorski čvor u sustavu za fizikalnu rehabilitaciju kod kuće”.

Zlatne medalje osvojile su inovacije „Detekcija i otklanjanje napada na duboke neuronske mreže” te „Bežični senzorski čvor u sustavu za fizikalnu rehabilitaciju kod kuće”.

Na 22. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2024. Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu je osvojio pet medalja, potvrdivši tako svoj status inovativne institucije. Na izložbi je predstavljeno gotovo 300 inovacija, među kojima su se istaknula četiri diplomska rada nagrađena na 15. Diplomskoj radionici ZESOI-ja (DIRA 2024) te jedna inovacija koja je prethodno osvojila Zlatnu medalju i nagradu za sudjelovanje na 9. Izložbi inovacija I3G u Ivanić-Gradu.

Sudjeluj na inovacijskom natjecanju za studente, osvoji vrijedne nagrade i putovanje u Budimpeštu


Zlatne medalje osvojile su inovacije Detekcija i otklanjanje napada na duboke neuronske mreže, čiji su autori Danijel Barišić i akademik prof. dr. sc. Sven Lončarić, te Bežični senzorski čvor u sustavu za fizikalnu rehabilitaciju kod kuće, koji su razvili Antonio Stanešić i prof. dr. sc. Mario Cifrek. Srebrna medalja pripala je inovaciji Projektiranje nove generacije sustava za površinsku elektromiografiju visoke prostorne razlučivosti u izvedbi Gašpara Dončevića i prof. dr. sc. Marija Cifreka.

Prilika za mlade matematičare i programere! Otvorene prijave za radionice prilagođene dobi i predznanju učenika


Brončane medalje osvojile su inovacije Sustav za dijagnostiku i praćenje intenziteta mucanja primjenom strojnog učenja na rubnim uređajima, koju je predstavio Petar Sušac i prof. dr. sc. Hrvoje Džapo, te Projektiranje naglavnog uređaja za reprodukciju zvuka tehnologijom koštane provodljivosti s aktivnim propuštanjem glasa, u kojem su sudjelovali Ivan Kožar i prof. dr. sc. Mario Cifrek.

IZVOR: FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA