LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Osijeku

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo dobio nove ordinacije

Projekt je financirala Osječko-baranjska županija, no Fakultet je s oko 3 milijuna kuna financirao uređenje ordinacija i nabavu medicinsko-tehničke opreme. 

Projekt je financirala Osječko-baranjska županija, no Fakultet je s oko 3 milijuna kuna financirao uređenje ordinacija i nabavu medicinsko-tehničke opreme. 

Fakultet dentalne medicine i zdravstva u Osijeku može se pohvaliti novim ordinacijama specijalističke i polivalentne dentalne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, prenosi HRT.

Za novoopremljene prostore nabavljeno je 10 stomatoloških stolica i kompletna oprema, pa će svi specijalisti surađivati na jednom mjestu, a to će, kako naglašava rukovoditelj Odjela za specijalističko-konzilijarnu dentalnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Osijek i asistent na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku Miroslav Sikora, biti jako dobro za pacijente iz Slavonije i Baranje.

Ovo je samo jedan korak razvoja dentalne medicine u Osijeku koji je prije nekoliko godina zaostajao za drugim gradovima, djeca su kod ortodonata morala ići u Zagreb jer ih u Osijeku i okolici nije bilo ili su već imali previše pacijenata, a ovim koracima taj se problem već rješava i Osijek bi u sljedećim godinama mogao biti vodeći grad po pitanju dentalne medicine. Projekt je financirala Osječko-baranjska županija, no Fakultet je s oko 3 milijuna kuna financirao uređenje ordinacija i nabavu medicinsko-tehničke opreme. 

Dok studenti koji sada završavaju četvrtu godinu dođu do šeste godine studija trebali bi imati prostor pogodan za znanstveno-istraživački rad i za odrađivanje prakse na vrhunskom nivou, a s njima će raditi svi doktori dentalne medicine i specijalisti dentalne medicine te bi se to odrađivalo na jednom mjestu u kampusu. Ovime bi se razvijao Fakultet, Dom zdravlja, ali i Grad Osijek te županija općenito.
– Ovakav centar je danas europski i svjetski standard, ono što Grad Osijek, naša županija, Sveučilište i Fakultet trebaju imati. Riječ je o najnovijoj tehnologiji i opremi, projektu kojim će se unaprijediti kompletna zdravstvena usluga te kojim ćemo postati vodeći u cijeloj Hrvatskoj. – rekao je župan Ivan Anušić za Hrvatski radio.
FOTO: UNSPLASH