LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posljedica potresa

Fakultet seli u CineStar: studenti Prava imat će predavanja u kinodvoranama

Glavna zgrada fakulteta nije sanirana od posljedica potresa pa nije moguće izvoditi nastavu u dvoranama.

Glavna zgrada fakulteta nije sanirana od posljedica potresa pa nije moguće izvoditi nastavu u dvoranama.

Studenti prve i druge godine Pravnog fakulteta u Zagrebu ove akademske godine neće se vratiti u glavnu zgradu na adresi Trg Republike Hrvatske 14, koju se ne može koristiti zbog oštećenja u potresu, nego bi studiranje mogli nastaviti u nekoj od kinodvorana CineStara u Branimir centru, piše Jutarnji list

Očekujući da će se nastava održavati uživo, Pravni fakultet raspisao je javni poziv za zakup dvorana

Uvjeti koje je postavio Fakultet su da obje dvorane imaju po minimalno 350 sjedećih mjesta te da ne budu udaljene od glavne zgrade Pravnog fakulteta više od tri kilometra. Dvorane će se koristiti 120 dana po dvorani, odnosno ukupno 240 dana, od 22. rujna 2021., kad počinje nastava na prvoj godini studija, do 1. srpnja 2022., i to od 8 do 12 sati.

Nakon natječaja ugovor su sklopili s jedinim ponuđačem – Vox komunikacijama, koje dijele vlasništvo i sjedište s Blitz-CineStarom.

Kinodvorane, budući da imaju više od traženog broja mjesta, da su opremljene projektorima te da imaju visoku kvalitetu zvuka i ozvučenje, odgovaraju svim uvjetima koje je postavio Pravni fakultet pa će studenti na predavanja iduće akademske godine dolaziti u kinodvorane. 

U ostalim zgradama Pravnog fakulteta održavat će se nastava te će Fakultet, navodi dekan Gliha za Jutarnji list, maksimalno iskoristiti preostalih 28 dvorana
FOTO: UNSPLASH