LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ukupno 15 nastavnih sati

Fakultet građevinarstva u Splitu organizira seminar za novoupisane studente – uživo i online

Seminar će obuhvatiti teme poput inženjerskog pristupa, skupova, logičkih operacija, funkcija, jednadžbi, eksponencijalnih i logaritamskih funkcija, te trigonometrijskih funkcija.

Seminar će obuhvatiti teme poput inženjerskog pristupa, skupova, logičkih operacija, funkcija, jednadžbi, eksponencijalnih i logaritamskih funkcija, te trigonometrijskih funkcija.

Na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, od 16. do 20. rujna 2024. godine, održat će se pripremni seminar za novoupisane studentice i studente. Ovaj seminar namijenjen je olakšavanju prijelaza sa srednjoškolskog na sveučilišno obrazovanje, posebno za one koji možda nisu dovoljno pripremljeni za matematičke izazove koje će susresti na fakultetu.

Seminar će obuhvatiti teme poput inženjerskog pristupa, skupova, logičkih operacija, funkcija, jednadžbi, eksponencijalnih i logaritamskih funkcija, te trigonometrijskih funkcija. Pripreme će se održavati uživo u dvorani C8, u terminima od 8.15 do 11 sati i od 11.30 do 14.30 sati. Također će biti omogućen izravan prijenos na daljinu putem Teams platforme u terminu od 11.30 sati, za studente koji ne mogu osigurati smještaj u Splitu u vrijeme održavanja seminara. Za sudjelovanje putem Teamsa potrebno je računalo s internetskom vezom i instaliranim programom, a poželjno je imati i mikrofon te kameru.

Tečaj talijanskog jezika namijenjen brucošima, za početnike i one koji žele obnoviti znanje



Seminar će trajati ukupno 15 nastavnih sati, raspoređenih u tri nastavna sata tijekom pet radnih dana. Važno je napomenuti da je seminar potpuno besplatan i nije obavezan. Međutim, studenti se mole da se prijave samo ako doista namjeravaju pohađati seminar u cijelosti, što znači odvojiti tri sata dnevno tijekom pet radnih dana.

Prilika da predstavite inovativne ideje za rješavanje globalnih problema i povežete se sa stručnjacima iz cijelog svijeta


Razlozi za organiziranje ovog seminara uključuju prepoznavanje nedostatnog predznanja iz matematike i nedovoljnu pripremljenost studenata na inženjerski način razmišljanja u matematici, što se pokazalo kritičnim za uspješnost studiranja, osobito u prvoj godini. Rezultati koje su novoupisani studenti postigli na ispitu iz matematike na državnoj maturi ukazuju na mogućnost pojave istog problema i ove godine. Seminar također služi kao priprema za studiranje i prilagodbu na sveučilišno obrazovanje, koje predstavlja veliki korak i promjenu u životu novih studenata.

Seminar će se razlikovati od tipičnih priprema za državnu maturu. Naglasak će biti stavljen na predznanja nužna za razumijevanje matematičkih predmeta na Fakultetu. Osim toga, seminar neće biti usmjeren isključivo na rješavanje zadataka iz matematike, već će obuhvatiti i šire aspekte potrebne za uspješno studiranje.

Najpopularnija zagrebačka brucošijada dovodi preko 15 izvođača! Ove godine ima i jedna novost



Prijave za seminar moguće su putem forme na sljedećoj poveznici, koju je potrebno ispuniti najkasnije do srijede, 11. rujna 2024. godine u ponoć. Nakon dovršetka prijava, polaznici će dobiti upute o pohađanju seminara. Za sva dodatna pitanja, studenti se mogu obratiti putem e-maila na adresu slobodan.pavasovic@gradst.hr.

IZVOR: FAKULTETU GRAĐEVINARSTVA, ARHITEKTURE I GEODEZIJE U SPLITU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA