LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Fakultet elektrotehnike i računarstva organizira besplatne STEM radionice za školarce

„Proljetni BIND“ treće je izdanje radionica pod nazivom „Budi inženjer/ka na dan“. Osnovnoškolci od drugog do osmog razreda i njihovi roditelji pozvani su na besplatne radionice.

„Proljetni BIND“ treće je izdanje radionica pod nazivom „Budi inženjer/ka na dan“. Osnovnoškolci od drugog do osmog razreda i njihovi roditelji pozvani su na besplatne radionice.

Proljetni BIND treće je izdanje radionica pod nazivom „Budi inženjer/ka na dan“. Riječ je o skupu besplatnih radionica kojima se osnovnoškolskoj djeci omogućuje istraživanje područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM). Ključan element je praktični rad, koji je dizajniran kako bi potaknuo kreativnost i radoznalost učenika kroz raznolike aktivnosti.

Ovogodišnji Proljetni BIND održava se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 4. svibnja 2024., s početkom u 10 sati. Cilj susreta je pružiti osnovnoškolcima priliku za učenje kroz praktične aktivnosti u STEM području, poticati njihov interes za znanost i tehnologiju te ih potaknuti na razmišljanje o mogućoj budućoj karijeri u STEM disciplinama.

Organizatori su rasporedili aktivnosti u tri bloka tijekom dana, prilagođene različitim uzrastima osnovnoškolaca, a raspored je također organiziran u tri vremenska bloka.

Radionice su tako podijeljene od drugog do osmog razreda i obuhvaćaju teme kao što su: programiranje animacija u programskom jeziku Scratch na temu prirode i životinja, Lego izgradnja lunaparka, programiranje Lego robota za prevoženje dragocjenog tereta, elektrotehnika i programiranje semafora s Arduino pločicom te lemljenje i sastavljanje džepne elektroničke igre.

Osim toga, posjetitelji će imati priliku istražiti zabavnu sobu„“ s raznovrsnim STEM igračkama kao što su roboti, Lego setovi, virtualna/proširena stvarnost te mini Teslini transformatori. 

Zainteresirani su pozvani da prethodno prijave, a upute za prijavu mogu se pronaći na službenoj web stranici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

FOTO: PEXELS