LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poznata manifestacija

Evo što je sve pripremilo zadarsko sveučilište za Noć muzeja!

Održavanje 19. Noći muzeja na Sveučilištu u Zadru.

Održavanje 19. Noći muzeja na Sveučilištu u Zadru.

19. manifestacija Noći muzeja ove godine se održava se petak, 26. siječnja 2024., u 18 sati u izložbenom prostoru Odjela za arheologiju u zgradi Starog kampusa na rivi, izvještava Zadarski.hr.

Odjel za arheologiju Sveučilišta u Zadru, zajedno s Odjelom za klasičnu filologiju i Odjelom za povijest umjetnosti sudjelovao je u organizaciji manifestacije, a na samom početku studenti Odjela za klasičnu filologiju izvest će svoju predstavu, Orfej i Euridika.

Studentica s istog odjela nakon predstave organizira Arheološku večeru: Hranom kroz povijest s presjekom jela od prapovijesti do srednjeg vijeka za sve goste.
 

 
 
Noć muzeja Zadar; FOTO: Sveučilište u Zadru

 

Što sve možete očekivati?

 

Večernji program uključivat će različite aktivnosti, kao što su radionice za izradu antičkih kozmetičkih preparata, stvaranje antičkog mozaika te poseban kutak za djecu s improviziranom arheološkom sondom.

Odjel za povijest umjetnosti pripremio je Artshoot, fotokutak s kostimima gdje posjetitelji mogu obući kostim i fotografirati se u okviru s pozadinom inspiriranom poznatim likovnim djelom.

Tijekom večeri posjetitelji će imati priliku razgledati izložbu Odjela za arheologiju i izložbu pod nazivom Na granici dvaju svjetova – projekt Migrassi i arheološko istraživanje Maksanove gomile. Glazbena skupina A.K.A. Crescendo dodatno će upotpuniti atmosferu, a nakon njihovog nastupa slijedi prigodni domjenak.

 

FOTO: FOTO: SVEUČILIŠTE U ZADRU, ILUSTRACIJA