LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odluka Senata

Evo koji se novi fakultet osniva se na Sveučilištu u Rijeci. Osniva se i Centar za istraživanje djetinjstva

Ovo će visoko učilište postati središnje mjesto za razvoj cijelog spektra nedostajućih zanimanja u zajednici.

Ovo će visoko učilište postati središnje mjesto za razvoj cijelog spektra nedostajućih zanimanja u zajednici.

Senat Sveučilišta u Rijeci na jučerašnjoj je sjednici podržao prijedlog odluke o imenovanju povjerenstva za utvrđivanje elemenata za osnivanje Fakulteta za logopediju kao nove sastavnice Sveučilišta u Rijeci bez pravne osobnosti. Ovo je važan korak ka stvaranju odgovarajućeg institucionalnog okvira koji će omogućiti postizanje i održavanje visoke kvalitete obrazovnog i znanstveno-istraživačkog rada. Osnivanjem ovog fakulteta očekuje se i jačanje suradnje s Logopedskim centrom, što će doprinijeti unapređenju kvalitete života u zajednici.

Fakultet za logopediju predstavlja prvi korak prema osnivanju institucije koja će djelovati u području društvenih znanosti, uz mogućnost proširenja na edukacijsko-rehabilitacijske znanosti. Ovo će visoko učilište postati središnje mjesto za razvoj cijelog spektra nedostajućih zanimanja u zajednici, s jakom znanstveno-istraživačkom bazom i mjestom suradnje s raznim dionicima iz okruženja.

Riječki studenti oslikali Kampus, pogledajte kako izgledaju ovi unikatni motivi i boje



Istovremeno, Senat je donio odluku o osnivanju Centra za istraživanje djetinjstva kao ustrojstvene jedinice Sveučilišta u Rijeci. Ovaj centar će provoditi interdisciplinarna istraživanja usmjerena na podržavanje i razvijanje dobrobiti djece i mladih. Cilj je osigurati njihov kvalitetan rast, razvoj, odgoj i obrazovanje, promovirati dječja prava i poticati učenje u skladu s dječjom prirodom, kako u obiteljskom, tako i u institucionalnom okruženju. Za predstojnicu Centra imenovana je Lidija Vujičić.

Rijeka domaćin Plazma sportskih igara mladih: mališani se bore za mjesto u Splitu


Na sjednici je donesena i odluka o imenovanju Špele Hudnik s Fakulteta za arhitekturu Sveučilišta u Ljubljani za predstojnicu Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci, na trogodišnji mandat.

Također, članovi Senata prihvatili su priopćenje Gospodarskog savjeta o razvoju internacionalizacije na Sveučilištu u Rijeci. Gospodarski savjet upozorio je na izazove s kojima se suočavaju strani studenti prilikom upisa na hrvatska visoka učilišta, naglašavajući da bez značajnijeg otvaranja Hrvatske stranim talentima kroz visoko obrazovanje i zapošljavanje, hrvatsko gospodarstvo i visoko obrazovanje suočit će se s ozbiljnim izazovima. Potrebno je osigurati pravni okvir i institucionalne uvjete koji će Hrvatsku učiniti atraktivnom obrazovnom destinacijom, promovirati studiranje na hrvatskim sveučilištima u inozemstvu, sudjelovati na međunarodnim sajmovima obrazovanja, razvijati marketinške kampanje za privlačenje stranih studenata te razvijati studijske programe i sadržaje na stranim jezicima.

Drugi krug studentskih izbora na Sveučilištu u Rijeci, evo do kada je rok za kandidature



Ove odluke i inicijative pokazuju jasnu opredijeljenost Sveučilišta u Rijeci ka unapređenju kvalitete obrazovanja, znanstvenog rada i međunarodne suradnje, što će doprinijeti cjelokupnom razvoju zajednice, napomenuto je na sjednici.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U RIJECI
FOTO: CANVA PRO / PIXELSHOT, ILUSTRACIJA