LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodno istraživanje

EUROSTUDENT prikuplja podatke o studentskom standardu, svi se studenti mogu uključiti

Projekt EUROSTUDENT bavi se prikupljanjem podataka u svrhu poboljšanja studentskog standarda. Sudjelovanje ispunjavanjem ankete moguće je do 30. rujna 2019. godine.

Projekt EUROSTUDENT bavi se prikupljanjem podataka u svrhu poboljšanja studentskog standarda. Sudjelovanje ispunjavanjem ankete moguće je do 30. rujna 2019. godine.

Nacionalno istraživanje EUROSTUDENT, čiji je nositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, bavi se prikupljanjem podataka o studentskom standardu. Podaci koji se prikupljaju su oni o demografskome profilu, socio-ekonomskome statusu studenata, troškovima koje studenti imaju tijekom studija, izvorima financiranja, zadovoljstvu studenata određenim aspektima studija, radu za vrijeme studiranja te iskustvima i planovima za međunarodnu mobilnost. 

Najrazličitiji raspon tema pokriven je ovim istraživanjem s ciljem pružanja pouzdanih i usporedivih podataka o studentskom standardu na nacionalnoj razini. Upravo ovakva istraživanja omogućavaju analize nacionalnih politika vezanih za socijalnu dimenziju visokog obrazovanja te njihovu usporedbu u odnosu na međunarodnu perspektivu. Glavni korisnici rezultata istraživanja kreatori su politika visokog obrazovanja na nacionalnoj i europskoj razini, istraživači u ovom području, čelnici visokoobrazovnih institucija i studenti diljem Europe. Dodatne informacije o projektu možete pronaći na poveznici

U lipnju prošle godine započeo je sedmi ciklus istraživanja EUROSTUDENT koje se provodi tijekom 2019. godine, a rezultati će biti objavljeni na proljeće 2021. godine  Sudjelovanje je u anketi anonimno i dobrovoljno te će se odgovori koristiti isključivo u znanstvene i statističke svrhe, svi će rezultati biti objavljivani isključivo na grupnoj razini iz koje neće biti moguće prepoznati individualne odgovore. Namijenjena je svim studentima koji trenutačno studiraju u Hrvatskoj na preddiplomskom, diplomskom ili integriranom studiju na javnim i privatnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj.

Anketu je moguće ispuniti sve do 30. rujna, a pristupa joj se na poveznici.

FOTO: PIXABAY