LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Financijskog impulsa

Europski tjedan novca obilježava se na EFOS-u i u osječkim kafićima

Novih, vrlo važnih saznanja, a i zabave, neće nedostajati u Osijeku ovog tjedna. Otkrivamo što vas sve očekuje povodom Europskog tjedna novca na EFOS-u i u kafićima Peppermint i The Kavana.

Novih, vrlo važnih saznanja, a i zabave, neće nedostajati u Osijeku ovog tjedna. Otkrivamo što vas sve očekuje povodom Europskog tjedna novca na EFOS-u i u kafićima Peppermint i The Kavana.

Studentska udruga Financijski impuls ponovno obilježava Europski tjedan novca, i to od 12. do 15. ožujka. U proteklih nekoliko godina ovaj je projekt okupio brojne financijske stručnjake iz Republike Hrvatske te je privukao više od 500 sudionika.

Ove godine podignut je na višu razinu i sastoji se od dva dijela. Tako će se jedan dio održavati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku – poučna predavanja stručnjaka s područja financija te iznošenje osobnih iskustva mladih ljudi prilikom otvaranja vlastitih poduzeća i realiziranja svojih ideja.

Predavanja će započeti Petra Poldrugač, savjetnica u Direkciji trezora Hrvatske narodne banke, koja će govoriti o krivotvorenju novca i njegovoj prevenciji. Nakon nje slijedi prof. dr. sc. Anto Bajo s Instituta za javne financije, koji će održati predavanje o temi Moć i tržište – država i gospodarstvo. U utorak s predavanjima nastavlja Marijeta Ravlić, direktorica poslovnice Zagrebačke banke, koja će sudionike naučiti kako upravljati vlastitim novcem. Potom će mlada Martina Završki, 20-godišnja vlasnica poduzeća Špajz, otkriti kako uz malo novca ostvariti svoje snove, a drugi dan na Fakultetu završit će Ivan Nauković iz Pivnice Medvedgrad predavanjem koje će zasigurno okupiti sve pivoljupce jer će govoriti o crowdfunding kampanji za proširenje Pivovare.

Zadnja dva dana konferencije imate priliku prisustvovati debati između Financijskog kluba s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i članova Financijskog impulsa o temi Medijacija u osiguranju. Moderirat će ju predstavnici HANFA-e.

Posljednji dan rezerviran je za panel koji će pobiti sve one priče o prisiljenosti na odlazak iz Lijepe Naše, posebice iz Osijeka, i o kupovanju jednosmjerne karte za Njemačku ili Irsku. Panel o temi Osijek NE umire: Širenje u vrijeme krize održat će se također na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a panelisti su predstavnici Kreativne agencije Adverte, COBE-a, Mr. Činkosa i KBK Dux-a koji će otkriti kako je moguće širenje u ovo, kako svi vole reći, krizno doba.

Nakon svakog dana i poučnih predavanja na EFOS-u atmosfera se seli u opuštenije okruženje Caffe bara Peppermint i The Kavane. Prvu večer u Peppermintu uz gutljaj kave saznajte na koji način zarađuju freelanceri. O tom sve popularnijem načinu zarade govorit će poznati osječki freelancer Marko Milas te gost iz Zagreba Marko Gregurić.

Druga se večer također održava u Caffe baru Peppermint gdje će se igrati pub kviz. Njega će voditi poznati hrvatski enigmat Hrvoje Vlahov koji stiže iz Požege, a zadnju večer imate priliku nasmijati se u The Kavani gdje će se održati Stand up night u vodstvu Tihomira Paravine i Gorana Vinčića iz Studija Smijeha.

Sve aktualnosti možete pratiti na Facebook stranici Europski tjedan novca

FOTO: FLICKR