LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Demokracija i ja”

Europski tjedan mladih deveti se put obilježava u 33 države; aktivnosti se održavaju i u Hrvatskoj

Od 29. travnja do 5. svibnja održat će se Europski tjedan mladih. Zainteresirani će moći prisustvovati brojnim događanjima, a mogu i organizirati događaj u sklopu Tjedna.

Od 29. travnja do 5. svibnja održat će se Europski tjedan mladih. Zainteresirani će moći prisustvovati brojnim događanjima, a mogu i organizirati događaj u sklopu Tjedna.

Ove će se godine, po deveti put, od 29. travnja (ponedjeljak) do 5. svibnja (nedjelja) održati Europski tjedan mladih u čak 33 države sudionice Erasmus+ programa. Ovogodišnja tema bit će „Demokracija i ja”, s naglašenim fokusom na sudjelovanju mladih u donošenju odluka uoči izbora za Europski parlament. Uz to, kroz brojna će se događanja i aktivnosti  naglasiti važnost aktivnog građanstva i sudjelovanja mladih u zajednici.

Tijekom Europskog tjedna mladih brojni će pojedinci dobiti priliku za predstavljanje primjera uspješnih priča i o platformama za isticanje prilika i aktivnosti za mlade iz Erasmus+ programa. Republiku Hrvatsku će na središnjoj proslavi Europskog tjedna mladih u Bruxellesu predstavljati sudionici projekata dobre prakse u programima Europske snage solidarnosti i Erasmus+ čija imena možete pronaći na poveznici.

Mladi koji žele sudjelovati u lokalnim i regionalnim događanjima na poveznici mogu pronaći pregled organiziranih aktivnosti diljem Europe te mogu očekivati dodavanje aktivnosti na web-stranicu tijekom cijelog travnja. Ako ste zainteresirani za organizaciju događaja u Hrvatskoj u okviru Europskog tjedna mladih na temu „Demokracija i ja”, trebate slijediti korake koje možete pronaći ovdje.

FOTO: FLICKR