LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Forum za međunarodnu suradnju i razvoj

Europska komisija nagrađuje mlade lidere diljem svijeta

Za sudjelovanje u Programu za mlade lidere koji će se održati u Bruxellesu bit će odabrano 16 mladih predstavnika. Sve troškove pokriva Europska komisija.

Za sudjelovanje u Programu za mlade lidere koji će se održati u Bruxellesu bit će odabrano 16 mladih predstavnika. Sve troškove pokriva Europska komisija.

Europska komisija poziva mlade ljude iz cijeloga svijeta u dobi od 21 do 26 godina da sudjeluju u Programu za mlade lidere (Young Leaders Programme) koji će se održati na ovogodišnjim Europskim danima razvoja (European Development Days; EDD 2017). Riječ je o najvećem europskom forumu za međunarodnu suradnju i razvoj koji će se održati 7. i 8. lipnja ove godine u Bruxellesu. 

EDD 2017 fokusirat će se na tri glavne teme:

1. ulaganje u ljude i planet: mladi, ravnopravnost spolova/osnaživanje žena, migracija i mobilnost, demografija i razvojne nejednakosti, održiva energija i klimatske akcije,

2. ulaganje u boljitak: održivi razvoj, mobilizacija domaćih resursa, trgovina i globalizacija, dostojanstveni poslovi, digitalizacija,

3. ulaganje u mir i partnerstvo: partnerstvo s privatnim sektorom, građenje globalnih partnerstva, suradnja sa zemljama srednjeg dohotka, partnerstva za organizacije civilnog društva i lokalnih aktera, krhkost i otpornost.

Na temelju vještina, iskustava, motivacija za rad i suočavanja s razvojnim problemima bit će odabrano 16 mladih predstavnika za Program mladih lidera. Oni će moći aktivno sudjelovati u raspravama koje će se održati na EDD-u 2017 te će na taj način biti dio globalne rasprave u kojoj će svoje ideje i iskustva moći podijeliti s kreatorima politika, akterima u području razvoja i drugim važnim sudionicima. 

Rok za prijavu je 9. ožujka, a sve troškove plaća Europska komisija. Detaljnije informacije o natječaju i načinu registracije možete pronaći na službenim stranicama

FOTO: FACEBOOK