LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROJEKTI ZA MLADE

European Youth Award – natjecanje za mlade koji rade na projektima koristeći digitalnu tehnologiju

European Youth Award natjecanje je koje poziva sve mlade ljude, društvene poduzetnike i pokretače start-upova da naprave projekte u digitalnom okruženju kako bi poboljšali društvo. Možete prijaviti projekte u devet različitih kategorija, a sve završava velikim događajem u Grazu gdje će se proglasiti oni najbolji.

European Youth Award natjecanje je koje poziva sve mlade ljude, društvene poduzetnike i pokretače start-upova da naprave projekte u digitalnom okruženju kako bi poboljšali društvo. Možete prijaviti projekte u devet različitih kategorija, a sve završava velikim događajem u Grazu gdje će se proglasiti oni najbolji.

Za mlade diljem Europe i svijeta nude se brojne mogućnosti sudjelovanja na različitim projektima kao i edukacije o pokretanju vlastitog posla, marketingu i pisanju projekata. Osim toga, popularnost studentskih udruga i udruga za mlade sve više dolazi do izražaja, a svi oni koji se bave aktivizmom imaju jedan cilj – poboljšati društvo.

To se odnosi i na platformu zajednice mladih pokretača promjena pod nazivom European Youth Award, natjecanja koje poziva sve mlade ljude, društvene poduzetnike i pokretače start-upova da naprave projekte u digitalnom okruženju kako bi poboljšali društvo. Tako se od prijavljenih traže inovativna rješenja uz korištenje interneta i mobilne tehnologije kako bi se postigli ciljevi definirani Vijećem Europe, planom Europe 2020 kao i UN-ovim ciljevima održivog razvoja – Sustainable Development Goals (SDGs). 

FOTO: Wikipedia
 
Prijaviti se mogu osobe koje ispunjavaju sljedeće kriterije
  • kreativci ispod 33 godine (rođeni nakon 1. siječnja 1985. godine)
  • osobe koje žive u jednoj od zemalja članica Europske unije, Vijeća Europe ili Unije za Mediteran, Bjelorusiju ili Kosovo
  • osobe koje su napravile izvrstan i inovativan digitalni projekt koji poboljšava društvo (na primjer: internet stranica, aplikacija i sl).

Žiri će na kraju izabrati pobjednike za svaku kategoriju i jednog cjelokupnog pobjednika za sve kategorije i to na temelju prezentacija na samom festivalu. Postoji devet kategorija u kojima se možete natjecati, a to su: 

  1. Poticanje zdravlja: zdravstvo, sport, hrana, blagostanje
  2. Pametno učenje: obrazovanje, infotainment, e-vještine, znanost i istraživanje i razvoj
  3. Povezivanje kultura: raznolikost, baština, integracija, ravnopravnost spolova
  4. Planetarna: održiva energija, biološka raznolikost, klimatske promjene, inteligentne infrastrukture
  5. Aktivno građanstvo: digitalno novinarstvo, demokratsko sudjelovanje, socijalna kohezija, ljudska prava
  6. Održiva ekonomičnost: financijska pismenost, odgovorno poslovanje, poštena trgovina, prikupljanje sredstava
  7. Upravljanje životom: osobni razvoj, odnosi, planiranje aktivnosti, pristojan rad
  8. Otvorena inovacija: glazba i umjetnost, luda stvar, digitalna magija, poboljšanje svijeta
  9. Posebna kategorija 2018: mYouth.

Prijave su otvorene do 31. srpnja 2018. godine, a možete se prijaviti na poveznici. Detaljnija pravila o natjecanju možete pročitati ovdje, a sve detalje o festivalu možete pronaći na internetskim stranicama događaja. 

Kako piše na službenim stranicama, godišnji događaj na kojemu sudjeluju pobjednici odraz je znanja, inovacija, međusobnog povezivanja, inspiracije i motivacije, a održava se u Grazu od 28. studenoga do 1. prosinca te je otvoren za javnost. Događaj organizira neprofitna organizacija iz Austrije pod nazivom International Center for New Media

Također, sam se European Youth Award sastoji, osim od navedenog natjecanja, i od kodiranja i različitih natjecanja koji su uz to vezani, projekta Mladi za inovacije, programa mentorstva, različitih globalnih projekata, a cijeli događaj ima i svoje nacionalne ambasadore diljem svijeta koji šire glas o prilikama koje se nude. 

FOTO: PIXABAY