LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Regrutacija

ESN Zagreb prima nove entuzijastične članove

– ESN mi je pružio toliko prilika za vlastiti razvoj i učenje. – rekla je Petra Kerep, novoizabrana predsjednica.

– ESN mi je pružio toliko prilika za vlastiti razvoj i učenje. – rekla je Petra Kerep, novoizabrana predsjednica.

ESN Zagreb i ove je jeseni u potrazi za novim marljivim, motiviranim i entuzijastičnim volonterima koji svoje slobodno vrijeme žele uložiti u pomaganje dolaznim Erasmus studentima. Pridruži se u petak, 15. rujna u 11 sati na informativnom sastanku na kojem ćeš se upoznati s radom udruge i saznati što se krije iza brojnih neponovljivih trenutaka i neprocjenjivih iskustava te na koji način i ti možeš postati dijelom cijele priče. Održat će se u zgradi Sveučilišta u Zagrebu na adresi Zvonimirova 8, vijećnica 304.

Udruga Erasmus Student Network Zagreb volonterska je udruga koja pomaže studentima u studentskoj razmjeni u Zagrebu te studentima Sveučilišta u Zagrebu koji odlaze na razmjenu. Na međunarodnoj razini postoji u 40 zemalja Europe te predstavlja jednu od najvećih europskih studentskih organizacija.

Organizira brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne aktivnosti kako bi stranim studentima boravak učinila što ugodnijim. Svakom od njih osigurava jednog buddyja, osobu koja će im stajati na raspolaganju tijekom njihovog boravka u Zagrebu. Osim toga, pruža pomoć i studentima koji iz Zagreba odlaze na razmjenu – nudi im osnovne informacije o Erasmus+ programu, povezuje nove i stare odlazne studente, promovira razmjenu studenata na fakultetima te sudjeluje u projektima za poboljšanje kvalitete programa.

– Kada sam se prvotno pridružila ESN-u, nisam ni mogla zamisliti koliko će mi promijeniti život. ESN mi je pružio toliko prilika za vlastiti razvoj i učenje. – rekla je Petra Kerep, novoizabrana predsjednica ESN-a Zagreb, s kojom lokalni odbor čine Željka Gligora (potpredsjednica) i Marko Tomašević (tajnik). 

Zagrebački ogranak sastavni je dio ESN-a Hrvatska. Na jubilarnoj 10. Nacionalnoj platformi koja je nedavno u Dubrovniku okupila 70-ak studenata iz Dubrovnika, Osijeka, Rijeke, Splita, Zadra i Zagreba te nekoliko međunarodnih delegata, ESN Zagreb osvojio je, između ostalog, priznanja za najbolju promociju mobilnosti, najbolji vizualni identitet i najbolji događaj (Language Table). Osim toga, na Godišnjoj generalnoj skupštini, najvažnijem događaju u ESN mreži održanom u travnju ove godine u Berlinu, Hrvatska je osvojila nagradu za najbolju ESN državu, a ESN Zagreb, zajedno s ESN-om Split, nagradu za najbolju Mov’in Europe aktivnost čija je svrha promocija mobilnosti.

Michal iz Slovačke, jedan od mnogobrojnih stranih studenata koji su svoj period mobilnosti proveli u Zagrebu, pun je riječi hvale:

– Tjedan dobrodošlice koji je organizirao ESN Zagreb bio je najbolja moguća uvertira u najuzbudljiviji semestar u mom životu. Bio sam i na nekoliko njihovih putovanja i sportskih događaja. Volonteri iz ESN-a učinili su moj boravak u Zagrebu nezaboravnim. –

Marina, studentica iz Italije, dodaje:

– Ljudi koje sam upoznala u ESN-u Zagreb su nevjerojatni! Ulažu mnogo truda u organizaciju sjajnih događaja. Svidjelo mi se što su nam pripremili i mali priručnik Kako preživjeti u Zagrebu s pregršt preporuka o lokalnim restoranima, kafićima i atrakcijama. –

Za više informacija, tu su službena Facebook stranica događaja i službena Facebook stranica ESN-a Zagreb

FOTO: PINTEREST