LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neformalno obrazovanje

„ESN Youth Academy” – program koji vodi do profesionalizacije mladih

Sudionici programa „ESN Youth Academy” u četiri sveučilišna grada imali su prilike razviti svoje organizacijske i poslovne vještine.

Sudionici programa „ESN Youth Academy” u četiri sveučilišna grada imali su prilike razviti svoje organizacijske i poslovne vještine.

ESN Youth Academy program je Erasmus studentske mreže Hrvatska čija je svrha mladima iz lokalnih zajednica u kojima djeluje prenijeti vještine i znanja koja su njeni volonteri stekli i usavršili svakodnevnim volontiranjem i angažmanom u svojoj sredini. Set interaktivnih radionica i predavanja ove se godine održavao u četiri sveučilišna grada – Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Okvir tematici radionica dalo je jedno od područja djelovanja ESN-a Hrvatska, profesionalno usavršavanje kroz volonterizam, čija je svrha istaknuti kako stjecanje i razvoj vještina u području neformalnog obrazovanja proizlazi iz svakodnevne interakcije među mladima, odnosno njihovim aktivizmom u civilnom društvu. 

Sudionici programa ESN Youth Academy imali su prilike razviti organizacijske i poslovne vještine na radionicama poput onih o samoprezentaciji i javnom nastupu, naučiti kako lakše organizirati svoje vrijeme koristeći nove alate i ući u osnove event managementa. A za one koji teže umjetničkom smjeru, održane su radionice o fotografiji i osnovama grafičkog dizajna. Kako je jedan od ciljeva programa bio i poticanje aktivnog građanstva, polaznici su imali prilike iz prve ruke saznati na koji način volontiranjem mogu gotovo nesvjesno razviti brojne poslovne i komunikacijske vještine. 

Osim što su polaznici proširili svoja znanja i izbrusili vještine, imali su prilike u opuštenom okruženju raditi na razvoju networkinga kao nove poslovne paradigme.

FOTO: ESN HRVATSKA