LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Regrutacija novih članova

ESN Osijek nudi priliku mladima za profesionalni i osobni razvoj u internacionalnom okruženju

Pridružite se mladima u ESN-u Osijek, sudjelujte na raznim nacionalnim i internacionalnim sastancima i treninzima te upoznajte mlade iz raznih dijelova Europe.

Pridružite se mladima u ESN-u Osijek, sudjelujte na raznim nacionalnim i internacionalnim sastancima i treninzima te upoznajte mlade iz raznih dijelova Europe.

Erasmus Student Network (ESN) najveća je studentska volonterska organizacija u Europi koja okuplja 39 000 volontera na više od 500 visokoobrazovnih institucija u 40 država. ESN Osijek, punopravna članica mreže i jedna od šest lokalnih podružnica u Hrvatskoj, djeluje na svim sastavnicama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i blisko surađuje s Uredom za međunarodnu suradnju.

Njihovi su članovi mladi i ambiciozni ljudi koji vjeruju u moć volonterstva i aktivnog građanstva te u mobilnost kao stil života. Njihov se rad temelji na krilatici studenti pomažu studentima te pružaju usluge dolaznim studentima i praktikantima u sklopu Erasmus i ostalih sveučilišnih programa studentske razmjene i prakse.

Usluge organizacije variraju od Buddy sustava pomoću kojeg se studentima na razmjeni/praksi olakšava period privikavanja pri dolasku u novi grad (dočeka ih se na kolodvoru i vodi do doma/stana, pomaže oko administracije, informira, pruža odgovore na pitanja i pomaže oko rješavanja problema, upoznaje s fakultetom na kojem studiraju i s gradom u kojem će živjeti narednih nekoliko mjeseci) do organizacije raznih edukativnih, zabavnih i kulturnih aktivnosti pomoću kojih se strani studenti integriraju u lokalnu zajednicu i upoznaje ih se s lokalnim stanovništvom.

FOTO: ESN Osijek

Također, ESN Osijek informira lokalne studente o programima mobilnosti za mlade, pomaže odlaznim studentima pri procesu prijave na program studentske razmjene ili prakse i pomaže povratnim studentima pri reintegraciji u lokalnu zajednicu. Svojim članovima pruža prilike za profesionalni i osobni razvoj i stjecanje novih vještina koje im mogu pomoći u osobnom životu, studiju i karijeri. Članove šalje na razne nacionalne i internacionalne sastanke i treninge na kojima slušaju predavanja i prolaze kroz radionice te upoznaju mlade iz raznih dijelova Europe. Organizacija potiče rad u internacionalnom okruženju, stjecanje raznih vještina organizacijom i sudjelovanjem u aktivnostima te potiče neformalno obrazovanje.

Članstvo u udruzi mogu ostvariti svi mladi (18-30) na području Osijeka i okolice. Da bi se pridružili udruzi, ne moraju nužno biti studenti, no isto tako moraju biti svjesni da je organizacija u većem dijelu akademski orijentirana.

Za članstvo u udruzi možete se prijaviti putem obrasca do 14. ožujka u 23:59h. Ako se mladi s invaliditetom ili posebnim potrebama imaju želju pridružiti organizaciji, neka se jave mailom na info@esnosijek.hr. Za više informacija bacite oko na Facebook događaj. Uvodni sastanak održat će se 21. ožujka u 18h u uredu na 3. katu Studentskog centra u Osijeku.

Pridružite se mladima u ESN-u Osijek, saznajte što znači biti dijelom najveće studentske organizacije u Europi i osjetite duh Erasmus generacije!

FOTO: ESN OSIJEK