LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Agencija za mobilnost i programe EU

ERASMUS+ Studentima u Hrvatskoj na raspolaganju više od 40 milijuna eura

Dosad je u Erasmus+ programima sudjelovalo više od 100 000 hrvatskih građana.

Dosad je u Erasmus+ programima sudjelovalo više od 100 000 hrvatskih građana.

U okviru natječaja za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti za 2024. godinu Hrvatska na raspolaganju ima gotovo 43 milijuna eura, piše Hina.

O tome je izvijestila Agencija za mobilnost i programe EU koja se i prijavila na Natječaj – na njega se mogu prijaviti sva javna i privatna tijela u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, tj. odgojno-obrazovne ustanove, udruge, poduzeća, gradovi, općine i županije te drugi putem nacionalnih agencija za Erasmus+.
 

Više od 100 000 sudionika iz Hrvatske


U posljednjih devet godina ugovoreno je 3314 projekata u vrijednosti oko 256 milijuna eura – gotovo sto postotna iskorištenost dodijeljenih sredstava Europske unije. Također, dosad je u programu sudjelovalo više od 100 000 hrvatskih građana.

Također, hrvatskim će korisnicima u idućoj, 2024. godini na raspolaganju biti oko 1,6 milijuna eura u okviru programa Europske snage solidarnosti.

Taj program namijenjen je solidarnom pomaganju osobama u nepovoljnom položaju, promicanju tolerancije i ljudskih prava, jačanju digitalnih vještina i rješavanju problema vezanih uz okoliš i klimatske promjene, ali i drugim.

Dosad se više od 4050 mladih iz inozemstva i Hrvatske uključilo u međunarodne volonterske projekte i lokalne projekte solidarnosti prema podacima Agencije za mobilnost i programe EU.

Nadalje, program je ove godine slavio petu obljetnicu, a u Hrvatskoj je dosad ugovoreno više od 560 projekata u vrijednosti većoj od osam milijuna eura.

Za program se mogu prijaviti mladi u dobi od 18 do 30 godina, a aktivnosti mogu provoditi u svojoj ili nekoj drugoj zemlji. Važno je istaknuti da je na Europskom portalu za mlade za volontiranje prijavljeno više od 4000 mladih iz Hrvatske.