LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FER Decision Guide

Elektrotehnika ili računarstvo – FER-ovci pomažu brucošima u odabiru smjera

„FER Decision Guide” bio je strukturiran tako da su studenti detaljno predstavili što svaki smjer uključuje, koje se vještine razvijaju te kakve su mogućnosti zapošljavanja nakon diplome.

„FER Decision Guide” bio je strukturiran tako da su studenti detaljno predstavili što svaki smjer uključuje, koje se vještine razvijaju te kakve su mogućnosti zapošljavanja nakon diplome.

Studentska udruga EESTEC LC Zagreb, poznata po svojoj aktivnoj ulozi na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), ponovno je impresionirala organiziranjem predavanja FER Decision Guide. Taj događaj, nastavak iznimno uspješnog FER Survival Guidea, osmišljen je kako bi brucošima pružio jasniji uvid u dva glavna smjera preddiplomskog studija – elektrotehniku i računarstvo.

Lovro Šantek, student elektrotehnike, i Karlo Vrančić, student računarstva, održali su predavanja koja su obuhvaćala sve aspekte smjerova koje polaze. Cilj je bio prenijeti osobna iskustva, izazove i prednosti svakog smjera te pružiti informacije koje će brucošima olakšati odluku o budućem studiju.

FER okupio preko 200 nastavnika srednjoškolskih STEM predmeta, uručene i zahvalnice ravnateljima



Predavanje je održano krajem akademske godine, a prisustvovalo mu je između sto pedeset i dvjesto studenata. Dodatno, videosnimka predavanja objavljena je na EESTEC-ovom YouTube kanalu, gdje je privukla nekoliko tisuća gledatelja, čime je pokazano koliko je taj događaj bio koristan i tražen među studentima.

Student FER-a osvojio nagradu za rad o primjeni strojnog učenja u dijagnostici mucanja


FER Decision Guide bio je strukturiran tako da su studenti detaljno predstavili što svaki smjer uključuje, koje se vještine razvijaju te kakve su mogućnosti zapošljavanja nakon diplome. Lovro Šantek istaknuo je tehničke aspekte i mogućnosti u području elektrotehnike, dok je Karlo Vrančić opisao izazove i perspektive u računarstvu. Taj događaj nije bio samo informativan nego je i omogućio brucošima da se povežu sa starijim studentima i dobiju odgovore na svoja pitanja iz prve ruke. Predavanje je podržala uprava FER-a, čime je dodatno naglašena važnost takvih inicijativa u obrazovanju.

FER Decision Guide je dio šireg projekta pod nazivom EESTEC Engage, koji je tijekom cijele akademske godine privlačio pažnju različitih medija, uključujući HRT televizijske reportaže i radioprijenose. Tome je projektu cilj unaprijediti obrazovno i profesionalno okruženje studenata nizom radionica, predavanja i događanja.

FER i FSB predstavili prvi studij biomedicinskog inženjerstva: korak prema rješenju izazova u zdravstvu



Takvim aktivnostima EESTEC LC Zagreb kontinuirano pokazuje svoju predanost unaprjeđenju studentskog iskustva, pružajući studentima alate i informacije potrebne za donošenje informiranih odluka o njihovom obrazovanju i karijeri. FER Decision Guide je još jedan primjer kako studentske inicijative mogu imati značajan utjecaj na akademsku zajednicu i šire.

IZVOR: EESTEC LC ZAGREB
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA