LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ELEMENTS OF AI

Ekonomski fakultet pozvao studente na tečaj o umjetnoj inteligenciji; nosi 2 ECTS-a

– Brojne uspješne kompanije i organizacije snažno su podržale ovaj projekt i siguran sam da će znati prepoznati ambiciozne studente koji će upisati i završiti AI tečaj. – istaknuo je dekan Pavičić.

– Brojne uspješne kompanije i organizacije snažno su podržale ovaj projekt i siguran sam da će znati prepoznati ambiciozne studente koji će upisati i završiti AI tečaj. – istaknuo je dekan Pavičić.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pozvao je studente i profesore na besplatan online tečaj o umjetnoj inteligenciji naziva Elements of AI. Preporukom Sveučilišta u Zagrebu, omogućio je svojim studentima da njegovim polaganjem ostvare dodatna 2 ECTS boda za izvannastavnu aktivnost, a osim toga i AI certifikat.

Tečaj je spoj teorije i praktičnih vježbi, a provode ga tehnološka tvrtka Reaktor i Sveučilište u Helsinkiju. Polaznici će se upoznati s osnovama umjetne inteligencije i mogućnostima njezine primjene u svakodnevnom životu. Prilagođen je na hrvatski jezik, traje 6 tjedana te sadrži 25 vježbi za čije je rješavanje u prosjeku potrebno 25 sati. Također, postoji opcija bez vremenskog ograničenja, u kojoj sami polaznici određuju ritam pohađanja.

Za pohađanje nije potrebno predznanje u području programiranja. Tečaj je dosada upisalo više od 21 tisuće ljudi. 

U suradnji Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i nositelja ovog projekta u Hrvatskoj – Udruge CroAI, u planu je i predavanje predsjednika udruge Mislava Malenice naziva AI za neinženjere u kojemu će sudionici imati prilike čuti više o važnosti umjetne inteligencije.

– Umjetna inteligencija svoju primjenu nalazi u velikom broju industrija i djelatnosti zbog čega je važno i korisno da svi studenti upišu i polože Elements of AI. U današnje je vrijeme od iznimne važnosti kontinuirano usvajati nove vještine, a brojni poslodavci ističu kako im ovakve dodatne edukacije ukazuju na ambicioznost kandidata pri zapošljavanju. Zato pozivamo još jednom sve da upišu Elements of AI i upoznaju se s osnovama tehnologije koja je već danas svuda oko nas. – objasnio je Mislav Malenica, predsjednik Udruge CroAI.

Dekan Ekonomskog fakulteta Jurica Pavičić rekao je za Tportal kako pozdravljaju inicijativu Sveučilišta u Helsinkiju, Udruge CroAI i Sveučilišta u Zagrebu te pozvao studente da upišu tečaj.

– Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu držimo korak s najnovijim nadolazećim tehnologijama čiji je značaj već danas vidljiv u nizu industrija. Brojne uspješne kompanije i organizacije snažno su podržale ovaj projekt i siguran sam da će znati prepoznati ambiciozne studente koji će upisati i završiti AI tečaj. – istaknuo je Pavičić.

Više informacija i obrazac za prijavu nalaze se na službenoj stranici Elements of AI
FOTO: PINTEREST