LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

EFZG i Predstavništvo Europske komisije pripremaju novi Organize Your Talk; namijenjen je brucošima

– Ponosne smo što smo u ovim izazovnim okolnostima uspjele pronaći model za nastavak tradicije koja težište stavlja na osobni razvoj, istraživanje, komunikacijske vještine, timski rad i odgovornost prema svojoj sredini, prostoru obuhvaćenom vanjskim granicama EU-a, ali i šire. – istaknula je Višnja Kabalin Borenić.

– Ponosne smo što smo u ovim izazovnim okolnostima uspjele pronaći model za nastavak tradicije koja težište stavlja na osobni razvoj, istraživanje, komunikacijske vještine, timski rad i odgovornost prema svojoj sredini, prostoru obuhvaćenom vanjskim granicama EU-a, ali i šire. – istaknula je Višnja Kabalin Borenić.

Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnično dokumentacijskog centra EFZG-a organizira još jedno natjecanje u studentskim prezentacijama na stranim jezicima Organize Your Talk 2020 – online edition. Osmo izdanje te ujedno i prvo koje se održava online jedno je od događanja u sklopu obilježavanja 100. obljetnice ovoga fakulteta. Održat će se na mrežnoj stranici natjecanja od 15. do 22. lipnja 2020. 

Natjecanje u prezentiranju na stranim jezicima namijenjeno je studentima prve godine Ekonomskog fakulteta, a njegov je cilj vježbanje komunikacijskih vještina prezentiranja na engleskom ili drugom stranom jeziku, ključnih u današnjemu poslovnom svijetu. U skladu s očekivanim ishodima učenja za kolegij Poslovni engleski 2 (razvoj profesionalnih prezentacijskih vještina i usvajanje stručne terminologije), prezentacije obrađuju teme iz gospodarskog i društvenog života, pri čemu ciljevi, postignuća i politike EU-a imaju istaknuto mjesto.

Na OYT svake godine nastupaju studenti koji su se za sudjelovanje izborili u oštroj konkurenciji unutar svojih predavačkih grupa. Svi studenti prve godine svoje profesionalne govorničke vještine bruse pod vodstvom svojih nastavnika, pripremaju i održavaju prezentacije pred svojim kolegama, a samo najbolji dolaze na natjecanje. Ove godine u najuži izbor ušlo je 12 timskih i 8 samostalnih prezentacija. U sklopu natjecanja studenti će morati pokazati u kojoj mjeri kompetentno rabe stručnu terminologiju i prikladne fraze, a važne će biti i snaga te uvjerljivost izražavanja. Također, morat će demonstrirati i koliko su temeljito istražili odabranu temu, koristeći razne izvore i oslanjajući se na online podršku djelatnika EDC-KDC-a. Ni spretnost pri korištenju novih komunikacijskih tehnologija neće proći nezapaženo jer su sve prezentacije nastale tijekom dvanaest intenzivnih tjedana nastave na daljinu.

– Ponosne smo što smo u ovim izazovnim okolnostima uspjele pronaći model za nastavak tradicije koja težište stavlja na osobni razvoj, istraživanje, komunikacijske vještine, timski rad i odgovornost prema svojoj sredini, prostoru obuhvaćenom vanjskim granicama EU-a, ali i šire. Drago nam je da su i naši studenti i naši partneri prepoznali kvalitetu ovog projekta i što se iskorak u novi medij dogodio u godini u kojoj obilježavamo 100. obljetnicu Ekonomskog fakulteta Zagreb. – istaknula je Višnja Kabalin Borenić, jedna od organizatorica projekta.

OYT 2020 ima tri segmenta:

  1. natjecanje timskih prezentacija na engleskom jeziku (12 timova)
  2. natjecanje solo prezentacija na engleskom jeziku (8 solo prezentacija)
  3. prezentacije na drugim jezicima (španjolski, francuski, talijanski, njemački i kineski)

O pobjednicima odlučuje stručni žiri, sastavljen od predstavnika Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, tvrtki sponzora, profesora, predstavnika studenata i bivših studenata Ekonomskog fakulteta, te publika većinom glasova. Glasovanje se provodi na Google Forms obrascu koji će biti dostupni na poveznici od 15. do 22. lipnja 2020. Po završetku glasovanja, na istoj će se stranici upriličiti i kraće događanje tijekom kojega će uživo biti predstavljen žiri, proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade.

Tri najbolja tima bit će nagrađena posjetom Europskoj komisiji u Bruxellesu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u RH, a druge vrijedne nagrade osigurali su EFZG i ostali partneri: EY, PwC, T-com, Adecco, Coca-Cola, Kaufland  i Good Game Global.

FOTO: PIXABAY