LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veliki napredak

EFRI: Otvorena prva Akademija za žene poduzetnice

Ekonomski fakultet u Rijeci otvorio prvu Akademiju za žene poduzetnice u Hrvatskoj.

Ekonomski fakultet u Rijeci otvorio prvu Akademiju za žene poduzetnice u Hrvatskoj.

Žene nerijetko nailaze na prepreke u obrazovanju, koje na njih stavlja teške izazove i predrasude, a u raznim poslovima dobivaju niže pozicije i manje plaće u odnosu na svoje muške kolege.
 


VEZANO: Plaćene su 13 posto manje za isti rad – žene u EU



S obzirom na to, Ekonomski fakultet u Rijeci napravio je jedan veliki korak unaprijed s ciljem davanja podrške i motivacije poslovnim ženama. Naime, fakultet je otvorio prvu Akademiju za žene poduzetnice u Hrvatskoj, u obliku programa trajanja od pet mjeseci, piše Novi list.

Erica King, predstavnica javne diplomacije Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, koje inače financira taj projekt, spominje da se taj program odvija u mnogo zemalja diljem svijeta, a kroz njega je prošlo na tisuće poduzetnih žena.
 

Veleučilište u Rijeci predstavilo novi odjel, uključuje i studij umjetne inteligencije


Razlog koji leži iza pokretanja projekta


Također ističe kako je jedan od primarnih razloga osnivanja projekta poticanje žena na pokretanje novih prilika za poslovanje i njihovo međusobno povezivanje s pojedincima, koji im mogu pomoći.

Konferencija Algebra MBA Poslovne škole i MIT-ja o inovacijama u poduzetništvu


 

„Žene nisu podzastupljene u poduzetništvu zato što su manje motivirane ili zato što slabije prepoznaju poslovne prilike, nego je to rezultat kombinacije majčinstva, organizacije obiteljskog života i kulturološkog konteksta.


Prof. dr. Ana Marija Sikirić Simčić, voditeljica akademije, ističe važnost pokretanja poduzetništva kod žena u Hrvatskoj i navodi da žene na visokim pozicijama uspješno postižu odlične rezultate te predstavljaju važan faktor ekonomskog osnaživanja žena.

IZVOR: NAZIV STRANICE: NOVI LIST