LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veliki napredak

EFRI: Otvorena prva Akademija za žene poduzetnice

Ekonomski fakultet u Rijeci otvorio prvu Akademiju za žene poduzetnice u Hrvatskoj.

Ekonomski fakultet u Rijeci otvorio prvu Akademiju za žene poduzetnice u Hrvatskoj.

Žene nerijetko nailaze na prepreke u obrazovanju, koje na njih stavlja teške izazove i predrasude, a u raznim poslovima dobivaju niže pozicije i manje plaće u odnosu na svoje muške kolege.
 


VEZANO: Plaćene su 13 posto manje za isti rad – žene u EU



S obzirom na to, Ekonomski fakultet u Rijeci napravio je jedan veliki korak unaprijed s ciljem davanja podrške i motivacije poslovnim ženama. Naime, fakultet je otvorio prvu Akademiju za žene poduzetnice u Hrvatskoj, u obliku programa trajanja od pet mjeseci, piše Novi list.

Erica King, predstavnica javne diplomacije Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, koje inače financira taj projekt, spominje da se taj program odvija u mnogo zemalja diljem svijeta, a kroz njega je prošlo na tisuće poduzetnih žena.
 

Razlog koji leži iza pokretanja projekta


Također ističe kako je jedan od primarnih razloga osnivanja projekta poticanje žena na pokretanje novih prilika za poslovanje i njihovo međusobno povezivanje s pojedincima, koji im mogu pomoći.
 

„Žene nisu podzastupljene u poduzetništvu zato što su manje motivirane ili zato što slabije prepoznaju poslovne prilike, nego je to rezultat kombinacije majčinstva, organizacije obiteljskog života i kulturološkog konteksta.


Prof. dr. Ana Marija Sikirić Simčić, voditeljica akademije, ističe važnost pokretanja poduzetništva kod žena u Hrvatskoj i navodi da žene na visokim pozicijama uspješno postižu odlične rezultate te predstavljaju važan faktor ekonomskog osnaživanja žena.