LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pomoć brucošima

„EFRI buddy” – novitet na Ekonomskom fakultetu

Do 1. lipnja zaprimaju se kandidature za „EFRI buddyje” koji će biti pomoć i potpora brucošima u idućoj akademskoj godini počevši od upisa.

Do 1. lipnja zaprimaju se kandidature za „EFRI buddyje” koji će biti pomoć i potpora brucošima u idućoj akademskoj godini počevši od upisa.

Početak studiranja posve je novo poglavlje u životu mladog čovjeka, a svaka pomoć koju pritom može dobiti u još nepoznatom svijetu sveučilišta i njegovih pravila ima nemjerljivu vrijednost. Upravo zbog toga Ekonomski fakultet u Rijeci pokrenuo je projekt naziva EFRI buddy te poziva studente da budu pomagači koji će brucošima davati podršku i pomoći im pri ulasku u studentski život i akademsku godinu 2018/2019.

Prvi izazov s kojim se susreću brucoši prisutan je već pri prvom kontaktu s fakultetom, a upravo će im EFRI buddy biti najveća pomoć i potpora tijekom cijelog procesa upisa. Kasnije će svaki od njih biti odgovoran za jednu grupu brucoša, a imat će obvezu organizirati sastanke za svoju grupu. Riječ je o minimalno jednom sastanku mjesečno kroz cijeli zimski semestar, po potrebi i više. Imat će zadatak da tijekom tih sastanaka informira brucoše o aktualnostima važnim za studiranje i studentski život. Prvi će se održati već prvog tjedna nastave u sljedećoj akademskoj godini.

Svi kandidati koji požele postati EFRI buddy bit će pripremljeni za sva eventualna pitanja brucoša kroz edukativnu radionicu EFRI za brucoše. Dakle saznat će sve o osnovnom postupku upisa na prvu godinu preddiplomskog studija, važnim pojmovima s kojima se brucoši susreću prvi put, EFRI mogućnostima te kako se snalaziti po Fakultetu. Također, među sobom odabrat će predstavnika koji će potom o svim eventualnim problemima i potrebama brucoša informirati Upravu, SZ EFRI, studentskog pravobranitelja ili Centar za karijere.

Da bi netko postao EFRI buddy, mora zadovoljiti i određene uvjete. U prvom redu mora biti studentica ili student Ekonomskog fakulteta u Rijeci koji prvi (zimski) semestar akademske godine 2018/2019. ne odlazi na studij ili praksu u inozemstvo. Potom mora biti studentica ili student s minimalnim prosjekom 3,8 i položenim svim kolegijima te mora imati preporuku jednog profesora. Odabrani kandidati morat će obvezno pohađati spomenutu edukaciju. Također je poželjno da su kandidati aktivni u nekoj od studentskih udruga, da imaju praktično znanje stečeno radom na studentskim projektima, poslovima i natjecanjima, da znaju engleski jezik te da mogu biti dostupni tijekom upisa nove generacije brucoša, odnosno nekoliko dana u srpnju i rujnu.

Prijave su otvorene do 1. lipnja. Svim sudionicima projekta upisat će se sati volontiranja u volontersku knjižicu, a fakultet će im izdati potvrdu o sudjelovanju u projektu.

A kako bi EFRI buddyji imali pune ruke posla i pokazali kako biti prava pomoć i podrška, na Ekonomskom fakultetu u Rijeci u tijeku su i upisi za mlade snage željne ekonomskih znanja i vještina. Naime, traju upisi u redovni i izvanredni preddiplomski studij za akademsku godinu 2018/2019. te na izvanredni preddiplomski studij 24 plus za kandidate starije od 24 godine

FOTO: PIXABAY