LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekti za mlade

ERF u suradnji s UNICEF-om radi na dva projekta usmjerena prema mladima

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu započeo je 2021. godine projekt pod nazivom ISKORAK te unaprjeđuje platformu Pukotine.hr, u suradnji s UNICEF-om.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu započeo je 2021. godine projekt pod nazivom ISKORAK te unaprjeđuje platformu Pukotine.hr, u suradnji s UNICEF-om.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo je 2021. godine novi projekt u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku naziva ISKORAK, a cilj mu je unaprjeđenje procjene i intervencija za djecu i mlade s problemima u ponašanju. Voditeljica projekta je izv. prof. dr. sc. Ivana Borić, a ostali su institucionalni partneri Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Ministarstvo pravosuđa i uprave. Trajat će dvije godine, od siječnja ove do siječnja 2023. godine.

Osnovni cilj programa je pomoći djeci i mladima s problemima u ponašanju da otkriju svoje potencijale te na taj način vode produktivan i ispunjen život. Kako stoji u njegovu opisu, očekuje se da će se to postići kroz unaprjeđenje usluga i ulaganjem u kvalitetu podrške i skrbi za ciljnu skupinu, u skladu s njenim najboljim interesima i dobrobiti.

Neki od ciljeva obuhvaćaju jačanje kapaciteta donositelja odluka u sustavima socijalne skrbi i pravosuđa te jačanje sustava socijalne skrbi i pravosuđa u njihovim profesionalnim postupcima. Također, predviđa se i jačanje kapaciteta stručnjaka u organizacijama i institucijama za socijalnu skrb i pravosuđe. Valja spomenuti i dopunske sadržaje koji će biti pruženi relevantnim sveučilišnim obrazovnim institucijama za preddiplomske i diplomske studije, o konceptualnom pristupu i intervencijama s djecom i mladima s problemima u ponašanju.

ERF također radi na još jednom projektu koji će se unaprijediti tijekom 2021. godine – započet je prošle godine te nosi naziv Pukotine.hrDigital hub for Positive Youth Development. Voditeljica projektne platforme  je doc. dr. sc. Miranda Novak, a partneri u projektu su još i udruga BoliMe i FamilyLab.

Unjegovu sklopu zalažu se za pozitivan razvoj mladih te im nude odgovore na sva važna pitanja – teme se protežu od osobnih i intimnih do školskoga života, života u obitelji itd. Osnovni je cilj platforme u 2021. godini ulagati u kvalitetu, kao i u personalizaciju sadržaja, koja bi pojedincu omogućila da sadržaj organizira prema vlastitim željama i stilu. Istodobno, personalizacija platforme omogućit će povezanost sa suvremenim istraživanjima mladih povezanih, pak, s pristupom velikim podatcima i umjetnom inteligencijom. To će omogućiti suradnju s priznatim međunarodnim stručnjacima.

FOTO: ERF