LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jačanje konkurentnosti

EFOS objedinjuje šest različitih programa u jedan preddiplomski studij

Ekonomski fakultet u Osijeku novim će preddiplomskim studijskim programom pokušati odgovoriti vremenu brzih i dinamičnih promjena s kojima se svakodnevno suočavamo.

Ekonomski fakultet u Osijeku novim će preddiplomskim studijskim programom pokušati odgovoriti vremenu brzih i dinamičnih promjena s kojima se svakodnevno suočavamo.

Ekonomski fakultet u Osijeku odlučio je odgovoriti ne samo na trenutnu situaciju u kojoj on i njegovi studenti moraju funkcionirati, već i na neke buduće situacije na koje upozoravaju trenutni trendovi. Šest programa koji su se međusobno razlikovali u svega nekoliko kolegija postat će samo jedan, zajednički preddiplomski studij Ekonomije i poslovne ekonomije, piše Lider media.

Program je razvijen u razgovoru sa sadašnjim i bivšim studentima, Gospodarskim savjetom Fakulteta, poslodavcima i zaposlenicima kako bi bio u skladu s promjenama i trendovima u široj okolini, te kako bi se njime odgovorilo na zahtjeve tržišta rada i omogućilo polaznicima stjecanje vještina i znanja koje će ih učiniti konkurentnima i poželjnima prilikom traženja posla.

Posebna pozornost prilikom oblikovanja tog studijskog programa posvećena je razvitku transverzalnih vještina studenata, odnosno vještina analitičkog razmišljanja i rješavanja problema, digitalnih i komunikacijskih vještina, te timskog rada. Sve to vrlo je poželjno kod poslodavaca različitih profila, bilo da se radi o profitnom, neprofitnom ili javnom sektoru, što će im pružiti izvjesnu prednost kod zapošljavanja.

Studij će im također pružiti i izvrsnu bazu za daljnje obrazovanje, usavršavanje i specijalizaciju na nekim od diplomskih studija koje nude ekonomski fakulteti diljem Hrvatske i svijeta.

FOTO: FACEBOOK/EKONOMSKI FAKULTET U OSIJEKU