LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet u Zagrebu

Edukativna glazbena radionica Concordia discors

Radionica će sastojati od tri aktivnosti, a posebno je namijenjena studentima kroatistike i etnologije.

Radionica će sastojati od tri aktivnosti, a posebno je namijenjena studentima kroatistike i etnologije.

U četvrtak 11. lipnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (dvorana 6) s početkom u 20 sati održat će se edukativna glazbena radionica za studente koju Akademski zbor FFZG Concordia discors organizira u sklopu aktivnosti Programskih ugovora za 2014/15. godinu.

Sudjelovati mogu svi zainteresirani profesori i studenti Filozofskog fakulteta te oni koji smatraju da je tema zanimljiva. Radionica je posebno namijenjena za studente kroatistike i etnologije. 

 
Uzevši u obzir da su hrvatsko pjesništvo i hrvatski folklor izrazito važan dio hrvatske kulturne baštine, te da na Filozofskom fakultetu postoje studijske grupe koje izučavaju upravo tu tematiku, ova radionica izvrsna je prilika da se studentima neposredno približi materija koju izučavaju. 

Radionica će se sastojati od tri aktivnosti:
 
1. Izvedba zbora u dva bloka - zbor će izvesti tematske skladbe sa svog repertoara: folklor i zborske obrade hrvatskih antoloških pjesama
2. Izlaganja - gostujući studenti izlagači nakon svake izvedbe održat će kratko izlaganje o tematici i izvedenoj skladbi
3. Interaktivni zadatak za polaznike - uz ravnanje našeg maestra Vinka Karmelića postanite dio zbora i doživite iz prve ruke kako je to naučiti i izvesti folklornu pjesmu (ne brinite ako mislite da nemate sluha, nećemo vas mrko gledati)
 
Gosti predavači su Tena Jurišić, studentica kroatistike, Anita Crnčić, studentica etnologije i kulturne antropologije i Katarina Juras, doktorandica poslijediplomskog studija etnologije i kulturne antropologije.