LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Dvogodišnji projekt „HRMinHE“ jača konkurentnost visokih učilišta

Kroz projekt Agencije za znanost i visoko obrazovanje vrijedan više od 240 tisuća eura izradit će se nekoliko dokumenata i alata koji će biti korisni zemljama uključenima u projekt te europskim visokim učilištima.

Kroz projekt Agencije za znanost i visoko obrazovanje vrijedan više od 240 tisuća eura izradit će se nekoliko dokumenata i alata koji će biti korisni zemljama uključenima u projekt te europskim visokim učilištima.

Poticanje izvrsnosti akademskog osoblja te jačanje organizacijske učinkovitosti visokih učilišta i njihove konkurentnosti glavni su ciljevi projekta HRMinHEI (Modernizacija visokih učilišta putem unapređenja funkcije upravljanja ljudskim potencijalima). Provodi ga Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) od rujna 2016. do rujna 2018. godine

Partneri projekta su visoka učilišta iz Hrvatske i Europe: Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Visoko učilište Algebra te Danube University Krems iz Austrije i University of Tampere iz Finske. Projekt je sufinanciran sredstvima iz programa Erasmus+ Europske unije i iznosi 241 725 eura. Svrha mu je jačanje upravljanja ljudskim potencijalima na visokim učilištima te izrada inovativnog alata za samoprocjenu učinkovitosti upravljanja ljudskim resursima.

Kroz projekt HRMinHEI izradit će se i objaviti nekoliko dokumenata i alata koji će biti korisni ne samo zemljama partnerima u projektu nego i visokim učilištima na području cijele Europe:

  • pregled nacionalnih politika povezanih s upravljanjem ljudskim potencijalima u sektoru visokog obrazovanja u Europi,
  • online alat samoprocjene kao otvoreni obrazovni sadržaj (OER) u svrhu sustavnog vrednovanja i komparativne analize upravljanja ljudskim resursima na europskim visokim učilištima,
  • dokumentirani procesi upravljanja ljudskim potencijalima razvijeni na visokim učilištima partnerima u projektu kao model drugim visokim učilištima,
  • smjernice za razvoj funkcije upravljanja ljudskim potencijalima na visokim učilištima u Hrvatskoj, Austriji i Finskoj.

U skladu s potrebom osvještavanja doprinosa ljudskoga kapitala ukupnom razvoju društva, ovaj će projekt potaknuti visokoškolske institucije da, upravo kroz učinkovito upravljanje ljudskim potencijalima, snažnije doprinose društvenom i ekonomskom rastu. Također, potaknut će daljnju suradnju među državama Europskoga prostora visokog obrazovanja.

HRMinHEI nadopunjuje se s glavnim odrednicama programa Erasmus+ i s Programom Europske unije za modernizaciju visokog obrazovanja iz 2011. godine Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: FACEBOOK