LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zanimljiv projekt Q-a

Dvanaest studenata dobilo priliku steći iskustvo u domaćoj IT tvrtki

Studenti su sudjelovali na sastancima, radionicama i ceremonijama i upoznali se s radom voditelja odjela, kao i s internim procesima, najmodernijim alatima, metodologijama te proizvodima.

Studenti su sudjelovali na sastancima, radionicama i ceremonijama i upoznali se s radom voditelja odjela, kao i s internim procesima, najmodernijim alatima, metodologijama te proizvodima.

IT sektor bilježi izraziti rast popularnosti među mladima koji se pitaju kako započeti karijeru u tom području i što ona sve obuhvaća. Kako bi im ponudili odgovor na to pitanje i omogućili uvid u rad svojih stručnjaka, u domaćoj IT tvrtki Q odlučili su pokrenuti program pod zanimljivim nazivom inspiriranoj poznatom američkom serijom o stažistima – Q Scrubs.

Riječ je o četverotjednom projektu u kojem je Q u suradnji s Algebrom, RIT-om, FER-om i FOI-em odabrao 12 vrhunskih studenata, koji su potom dobili priliku steći iskustvo.

 

Tijekom četiri tjedna stažisti su dobili priliku osjetiti rad u svjetski priznatoj agenciji kroz sudjelovanje u radu s četiri različita odjela – Frontend, Backend, Mobile, Business Analysis. Studenti su sudjelovali na sastancima, radionicama i ceremonijama i upoznali se s radom voditelja odjela, kao i s internim procesima, najmodernijim alatima, metodologijama te proizvodima koje produciraju Q-ovi stručnjaci.

– Mislim da studentima u Hrvatskoj nedostaje prakse i praktičnog rada. Q Scrubs nam je tek prvi u nizu inicijativa koje planiramo kako bismo uključili mlade ljude u IT sektor što ranije i omogućili im da rade bok uz bok s našim stručnjacima na globalnim projektima. Ponosni smo na ovaj program jer je jednostavan, praktičan i realan – istaknuo je CEO Q-a Filip Ljubić.

Stažisti su radili u hibridnom načinu rada te su iz prve ruke imali priliku isprobati fleksibilnost koju Q-ovi stručnjaci imaju na raspolaganju. Stvorili su sliku kako funkcionira IT firma i njeni odjeli te o čemu sve moraju voditi računa kada je riječ o internim i eksternim klijentima.

– Kultura i generalna atmosfera u uredu je top, ekipa je društvena i spremna pomoći. Dobro je znati da nije se ništa strašno ne događa unutar korporacijske okoline – izjavio je jedan od polaznika Q Scrubsa.

Studenti su ispričali i što su sve naučili tijekom četverotjednog programa:

– Iz prve ruke smo vidjeli kako funkcioniraju sastanci. Imali smo predavanja koja su bila korisna, te smo dobili task na kojem smo trebali raditi.

FOTO: PIXABAY