LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus na Građevinskom fakultetu

Dvadesetak studenata Građevinskog fakulteta u samoizolaciji nakon ispita; razgovarali smo s jednim od njih

Studentima Građevinskog fakulteta u Zagrebu šest dana nakon polaganja ispita propisana je mjera samoizolacije jer je na ispitu bila osoba zaražena koronavirusom. Studenti smješteni u studentskim domovima poslani su kući.

Studentima Građevinskog fakulteta u Zagrebu šest dana nakon polaganja ispita propisana je mjera samoizolacije jer je na ispitu bila osoba zaražena koronavirusom. Studenti smješteni u studentskim domovima poslani su kući.

Nekima od studenata Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 30. lipnja stigao je poziv s Fakulteta kojim ih se obavještava da je na pismenom ispitu bila osoba zaražena koronavirusom te da je svima koji su bili u dvorani za vrijeme pisanja ispita propisana dvotjedna samoizolacija od dana pisanja ispita.

Razgovarali smo sa studentom (podaci poznati redakciji Studentskog.hr) koji je bio na tom ispitu i koji zbog toga mora u samoizolaciju. Opisao nam je kako je ispit izgledao:

– Pisalo se u predavaonici za oko 200 ljudi. Iz 2 predmeta koja su se pisala izašlo je oko 25 studenata te smo bili raspoređeni, nismo bili jako rašireni, ali smo bili na nekom razmaku te se nisu nosile maske. Pisalo se sat i pol vremena te se moglo izaći bilo kad.

Naš sugovornik ne zna koja je osoba zaražena, no vjeruje da nije bio u kontaktu s njom. Ipak, u samoizolaciju moraju svi jer su sa zaraženom osobom proveli duže vrijeme u zatvorenom prostoru, a pritom nisu nosili maske.


Vezano: Student novinarstva na FPZG-u zaražen koronavirusom; bio je na upisu ocjene


Budući da je on stanar Studentskog doma Stjepan Radić, a u studentskom se domu ne može provoditi samoizolacija, morao je poduzeti propisane korake:

– Smješten sam u Studentskom domu Stjepan Radić te sam se morao javiti upravitelju, koji me prosljeđuje dalje Stožeru civilne zaštite, koji me zbog nemogućnosti provedbe samoizolacije tjeraju doma.


Vezano: Studenti u samoizolaciji u zagrebačkim domovima; iz SC-a tvrde da ne znaju ništa o tome


U planu ima izlazak na još jedan ispit, koji će se, kako neslužbeno doznaje, održati online za sve studente u samoizolaciji. Na kraju je dodao:

– Nitko nije sretan jer je zaražena osoba hodala po faksu, ali to je trenutno realnost i može se dogoditi bilo gdje.

FOTO: IVAN PERKOV / STUDENTSKI.HR