LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studiranje tijekom pandemije

Dva od četiriju hrvatskih medicinskih fakulteta trenutno rade prema hibridnom modelu

Dekan zagrebačkog Medicinskog fakulteta najavio je odvijanje nastave prema hibridnom modelu do daljnjeg, a u istoj su situaciji studenti Medicinskog fakulteta u Splitu.

Dekan zagrebačkog Medicinskog fakulteta najavio je odvijanje nastave prema hibridnom modelu do daljnjeg, a u istoj su situaciji studenti Medicinskog fakulteta u Splitu.

Dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu donio je odluku će se nastava ondje od ponedjeljka, 9. studenog, nadalje odvijati prema hibridnom modelu. Tako će se predavanja i seminari održavati na daljinu, vježbe na daljinu ili kontaktno, dok će se kliničke vježbe održavati kontaktno u skupinama od najviše dvoje studenata na jednog voditelja.

Kako stoji u odluci, vježbe će se održavati u svim ustanovama osim u KB-u Dubrava, imajući na umu ukupne prostorne mogućnosti na odjelima. Kontaktna nastava na katedrama ili radilištima bit će planirana po tjednima, uz najavu plana najkasnije do petka. Ispiti će se provoditi onako kako su se provodili na ljetnom roku – usmeni ispiti kontaktno uz dvoje studenata i ispitivača ili na daljinu preko BBB-a, a pismeni kontaktno s do 30 studenata ili na daljinu s nadzorom ili bez njega.

Osim zagrebačkog, splitski Medicinski fakultet također se morao odlučiti za hibridni model kada nije moguće primijeniti sve propisane mjere. 
Vezano: 300-tinjak studenata medicine pomaže oko korone: „Dobro smo organizirani i uvijek imamo zamjenu.”
Iako su se studenti medicinskih fakulteta pronašli u nezavidnoj situaciji te su primorani učiti na način s kojim nitko od njihovih kolega ranije susreo, neki su studenti starijih godina trenutnu situaciju odlučili iskoristiti da uskoče u sustav i pomognu kolegama liječnicima u obavljanju trijaže, radu u call-centrima i slično te na taj način stječu iskustvo rada u situacijama kao što je pandemija koronavirusa  
FOTO: PIXABAY